Γιατί τους ενόχλησε η επένδυση του Αχ. Νταβέλη;

Μέχρι και απειλές δέχθηκε ο επιχειρηματίας. Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα το είδαμε και αυτό. Ένας άνθρωπος να επενδύει και να στοχοποιείται. Όλο το σύστημα της ριζοσπαστικής Αριστεράς επιτέθηκε στον συγκεκριμένο επιχειρηματία, με πρωτοφανή οξύτητα.

Γιατί άραγε συνέβη αυτό; ποιο το κίνητρο όλων αυτών που προσπαθούν να απαξιώσουν αυτήν την επένδυση;

1. Δεν τους αρέσει το γεγονός πως η επένδυση εγκρίθηκε με διαδικασίες fast truck. Δεν πήραν χαμπάρι τι έγινε, ώστε να αρχίσουν τις γνωστές διοικητικές ενστάσεις και προσφυγές. Το εργοστάσιο λειτουργεί και αυτό που τρομάζει είναι μήπως αυτή η ταχύτατη διαδικασία αδειοδότησης μπορεί να αποτελέσει πρόκριμα για την συνέχεια. Να βλέπουμε δηλαδή οι αδειοδοτήσεις να εκδίδονται σε χρόνο-ρεκόρ.

Έτσι, ακυρώνεται ο ρόλος όλων των περίφημων συλλογικοτήτων που η μόνη τους δουλειά είναι να παρεμβάλουν κάθε μορφής προσκόμματα στις επενδύσεις. Αυτό τους πόνεσε.

2. Την συγκεκριμένη επένδυση την έκανε ιδιώτης. Εδώ όλο το κηφηναριό της Αριστεράς τρελάθηκε. Είναι δυνατόν να ρισκάρει τα λεφτά του ένας επιχειρηματίας, εν μέσω υγειονομικής και οικονομικής κρίσης;

Επειδή δεν έχουν δουλέψει στον ιδιωτικό τομέα, καθώς όσοι από αυτούς δεν είναι ανεπάγγελτοι είναι κρατικοδίαιτοι, αγνοούν πως οι κρίσεις γεννούν ευκαιρίες που τις αρπάζουν και τις αξιοποιούν οι τολμηροί. Ετσι λειτουργεί ο καπιταλισμός που τόσο τον μισούν. Ο τολμών νικά.

3. Η επένδυση αυτή θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Θα δημιουργήσει εισόδημα. Αυτό, για όλους αυτούς που οικοδομούν την πολιτική τους πάνω στο δόγμα « όσο χειρότερα, τόσο καλύτερα», είναι κάτι το αρνητικό. Τους στερεί ακροατήριο, καθώς αυτό που πωλούν είναι η μιζέρια και η κακομοιριά. Και ένα καινούργιο εργοστάσιο που δουλεύει, είναι μια αχτίδα φωτός, έστω μικρή.

4. Τα κεφάλαια είναι ελληνικά. Ως γνωστόν πίσω από πολλές κινητοποιήσεις κρύβονται με την μια ή την άλλη μορφή αλλοδαπά συμφέροντα. Αυτή η επένδυση δεν θα καλύψει μόνον την εγχώρια αγορά μασκών—αφήνοντας απ΄έξω ξένες επιχειρήσεις—αλλά κατά τα φαινόμενα θα τονώσει και τον τομέα των εξαγωγών της πατρίδος μας. Όλοι αυτοί που μένουν απ΄έξω από την ελληνική αγορά, είναι λογικό να μην καλοβλέπουν αυτήν την επένδυση και ενεργοποιούν τα «γιουσουφάκια» τους.

Μάλιστα, αν λάβουμε υπ΄όψη πως πιθανόν να προκύψει και δεύτερο, ίσως και τρίτο κύμα κορονοϊού, τότε οι ανάγκες για μάσκες θα είναι αυξημένες. Η λειτουργία του συγκεκριμένου εργοστασίου στην Λάρισα θα καλύψει πλήρως και αυτές τις πρόσθετες ανάγκες.

Είπαμε, όλοι αυτοί που ξεσηκώθηκαν εναντίον του επιχειρηματία μισούν το κέρδος, μισούν την επιχειρηματικότητα, μισούν τον ιδιώτη-επιχειρηματία. Έφτασαν στο σημείο να προτείνουν τις μάσκες να τις κατασκευάσει κρατικό εργοστάσιο. Και όταν αντιλήφθηκαν πόσο ανόητη ήταν η πρόταση τους, επανήλθαν ζητώντας οι μάσκες να μοιράζονται τζάμπα.

Αυτοί που εξόντωσαν τους πολίτες με την φορολογία που επέβαλλαν, ξαφνικά ενδιαφέρθηκαν για τα δύο ευρώ που θα καταβάλει ο αγοραστής. Εκεί εξαντλείται, υποκριτικά, η ευαισθησία τους.

Δεν μπορώ να γνωρίζω αν οι διαδικασίες αυτής της ταχύτατης αδειοδότησης αποτελέσουν πιλότο για την συνέχεια. Δεν γνωρίζω και αν ο επιχειρηματίας θα κερδίσει από την επένδυση του. Μακάρι.

Εκείνο το οποίο γνωρίζω είναι πως έσπασε το απόστημα της μιζέριας και γι΄αυτό ανέβηκαν στα κάγκελα όλοι αυτοί που έκτισαν τις καριέρες τους γκρινιάζοντας, υπονομεύοντας, καταστρέφοντας.