ΓΔ: 897,01 -13,20 (-1,45 %)

Τζίρος: 251,67 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2014η
Παρασκευή, 7 Μαΐου 2021

ΓΔ: 897,01 -13,20 (-1,45 %)

Τζίρος: 251,67 εκατ. €   RT

Φταίει ο Μητσοτάκης για το εμβόλιο;

Φταίει ο Μητσοτάκης για το εμβόλιο;

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δύο θεμελιώδη προβλήματα. Το πρώτο και βασικότερο είναι πως όχι μόνο δεν κατανοεί την πραγματικότητα, αλλά την αρνείται πεισματικά! Το δεύτερο είναι πως δεν έχει πολιτική και θέσεις. Η μόνη πολιτική που γνωρίζει είναι η καταστροφολογία, ο μηδενισμός και όλα αυτά εμπλουτισμένα με λαϊκισμό.

Η τελευταία άποψη του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως ο κ. Μητσοτάκης φταίει για το πανευρωπαϊκό διέξοδο με το εμβόλιο (!!!) και πως έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε ψωροκώσταινα των εμβολίων. Η άστοχη και εντελώς αυτή αβάσιμη άποψη έχει τις ρίζες της στα δύο θεμελιώδη προβλήματά του.

Η συζήτηση με τις φαρμακευτικές εταιρείες γίνεται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Τη διαπραγμάτευση με τις εταιρίες την έχει αναλάβει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για όλα τα κράτη-μέλη. Προφανώς και δεν έχει να κάνει με μια χώρα και αυτό είναι προφανές για όλο τον κόσμο, πλην αυτού που κατοικεί στην Κουμουνδούρου. Αυτό που επίσης δεν κατανοούν στο ΣΥΡΙΖΑ, είναι πως αυτή τη στιγμή το πρόβλημα με το εμβόλιο βρίσκεται στην δυνατότητα μαζικής παραγωγής του.

Ο κ. Τσίπρας πρότεινε πριν λίγο καιρό, το κάθε κράτος-μέλος της ΕΕ να λάβει την πατέντα και να προβεί σε εσωτερική παραγωγή του εμβολίου. Πριν περάσουν λίγες ώρες τον διέψευσε ο πρόεδρος της πανελλήνιας ένωσης φαρμακοβιομηχανίας ο οποίος είπε πως η χώρα μας δε θα μπορούσε να έχει τη δυνατότητα άμεσης παραγωγής εμβολίων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως τον αγνοεί και επιμένει! Να αρθεί η πατέντα! Το θέμα είναι όμως σε ποια εργοστάσια μπορεί να γίνει αυτή η παραγωγή. Η Sanofi (που δεν έχει ακόμα εμβόλιο) είπε πως το β’ εξάμηνο του 2021 θα μπορέσει να βοηθήσει στην παραγωγή του εμβολίου της Pfizer. Άρα το αδιέξοδο για την άμεση διάθεση παραμένει. Σίγουρα μια λύση θα είναι να αδειοδοτηθούν περισσότερα εμβόλια, που όμως δεν είναι εφικτό για την ώρα. Μπροστά σε αυτό το υπαρκτό πρόβλημα ποιο είναι το συμπέρασμα του ΣΥΡΙΖΑ; Πως φταίει ο κ. Μητσοτάκης!

Η καταστροφολογία και ο λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ τον υποχρεώνουν να ποντάρει συνεχώς στην αποτυχία της χώρας. Η Πορτογαλία, η Γαλλία και η Ισπανία αναστέλλουν μέρος του εμβολιασμού επειδή δεν έχουν εξασφαλίσει την 2η δόση για όλους. Η Ελλάδα όμως προχωρά με σύνεση και καλό προγραμματισμό έχοντας εξασφαλίσει τις δεύτερες δόσεις για όσους εμβολιάζονται! Στους χάρτες του ECDC η Ελλάδα έχει τις καλύτερες επιδόσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Εξαιτίας της καλής διαχείρισης, η χώρα μας μετέχει στο smart covid management group, μαζί με άλλες χώρες που χαρακτηρίζονται ως καλά παραδείγματα διαχείρισης της πανδημίας! Είναι αυτό εικόνα ψωροκώσταινας; Έχει καμία σχέση η διεθνής εικόνα της Ελλάδας σήμερα, με αυτή του Α’ εξαμήνου του 2015; Οι απαντήσεις είναι προφανείς.

Όλα αυτά είναι η καλύτερη απάντηση στη λαϊκίστικη και μηδενιστική προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ. Φταίει τελικά ο κ. Μητσοτάκης; Για το εμβόλιο σίγουρα όχι. Για την απελπισία του ΣΥΡΙΖΑ σίγουρα ναι.

* Ο Τάσος Γαϊτάνης είναι εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ.