Ένας κλασσικός Βαγγέλης…

Ένας κλασσικός Βαγγέλης…

Είμαι παιδί της συναίνεσης! Την θυμάμαι από το κατηχητικό, αγαπάτε αλλήλους και άλλα σχετικά. Ο Βαγγέλης ο Μεϊμαράκης, όμως, με ξεπερνάει. Είναι ο τέλειος Χριστιανός: Του δίνουν ένα σκαμπίλι κι αυτός ψηφίζει Δημήτρη Παπαδημούλη για αντιπρόεδρο της Ευρωβουλής. Ο Βαγγέλας είναι ο πρόεδρος των αθώων παιδικών μας χρόνων. Όταν δεν είχε ακόμη κυβερνήσει η Αριστερά και η Δόμνα δεν είχε κάνει την γνωστή δήλωση.

Προσπαθώ να καταλάβω πως θα ήταν ο κόσμος μας αν δεν είχε συμβεί το «ατύχημα» να βγει πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πέραν δηλαδή της ψήφου στο τρίτο μνημόνιο και της ανάδειξης του Πάκη στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Τι άλλο θα είχε γίνει; Μήπως μία συγκυβέρνηση; Μια Οικουμενική ένα πράγμα; Ευτυχώς θα μείνουμε με την απορία. Σε ένα παράλληλο σύμπαν που πιθανότατα να «τρέχει» εκείνη η επιλογή, του Βαγγέλη Μεϊμαράκη προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο κόσμος μπορεί να έχει ακόμη υπουργό των Οικονομικών τον Γιάνη και μια πομπή με καμήλες να μεταφέρει καθημερινά τον Πάνο στο αγαπημένο του υπουργείο. Και ο Πάνος σφηνωμένος σε μία καμήλα μαζί με την καρέκλα του υπουργού!

Ο Βαγγέλης ψήφισε Παπαδημούλη επειδή αν δεν το έκανε δεν θα ήταν ο Βαγγέλης. Η επιλογή του αυτή ήταν εκείνη ενός κλασσικού Βαγγέλη. Θα δεχόσασταν ποτέ χωριάτικη χωρίς κρεμμύδι, λάδι και φέτα; Δεν θα ήταν χωριάτικη. Έτσι και ο Βαγγέλης. Αν ο Βαγγέλης ο Μεϊμαράκης δεν είχε ψηφίσει τον Παπαδημούλη θα ήταν κάτι ξένο από τον εαυτό του. Είναι τόσο προβλέψιμος, όσο κανένας άλλος Έλληνας πολιτικός…

Έπρεπε ο Παπαδημούλης να ψηφιστεί; Ένας άνθρωπος που έχει στηρίξει τον εγκληματία Μαδούρο; Να μην ξεχάσουμε ότι ήταν ο μόνος Ευρωβουλευτής που δεν σηκώθηκε από την θέση του όταν απένειμαν το βραβείο Ζαχάρωφ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην ενωμένη αντιπολίτευση της Βενεζουέλας. Ο κ. Παπαδημούλης έιναι ένας θιασώτης μιας ακραίας νεοσταλινικής αντίληψης που απείλησε να «αλλάξει την νεοφιλελεύθερη Ευρώπη» και που τελικά έγινε – ως πολιτική ομάδα- η πιο πιστή υπηρέτης των δανειστών; Αυτή είναι η Ευρώπη που θέλουμε; Αυτές είναι οι αξίες μας; Οι της λαϊκής δεξιάς του κ. Βέμπερ απάντησαν πως «όχι». Ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης αποφάσισε πως «ναι». Θα μπορούσε να πει «όχι»; Δύσκολο! Ο κ. Τσίπρας έκανε ό,τι έκανε το 2015 επειδή ήξερε ποιους ακριβώς είχε απέναντί του. Με ποιους είχε να κάνει. Μην έχετε αμφιβολία! Ο Αλέξης Τσίπρας από «θαύμα» δεν μας κάθισε στο σβέρκο. Άγιο είχαμε!

Ο καλός Θεός της Ελλάδας έστειλε τον Παπαμιμίκο να κάνει τις εσωκομματικές εκλογές στην Νέα Δημοκρατία. Ο ίδιος καλός Θεός άφησε τον Βαγγέλη να ψηφίσει Παπαδημούλη. Όχι μόνο για να θυμόμαστε από τι έχουμε γλιτώσει. Αλλά και για να μας θυμίζει ότι δεν «καθαρίσαμε» επειδή ο Κυριάκος πήρε τις εκλογές με 40%. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας. Και μία προεδρική εκλογή, βεβαίως – βεβαίως.

Θανάσης Μαυρίδης
[email protected]