Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019, 00:01
Τελευταία ενημέρωση: 01:01

Θανάσης Μαυρίδης
-A +A

Έχουμε δύο συμμάχους, το Ισραήλ και την Γαλλία

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019, 00:01
Τελευταία ενημέρωση: 01:01
Έχουμε δύο συμμάχους, το Ισραήλ και την Γαλλία
Θ. Μαυρίδης
-A +A

Σύμμαχοί μας το Ισραήλ και η Γαλλία. Αναζητούμε τον τρίτο. Οι ξεκάθαρες ανακοινώσεις στήριξης των δικαίων της Ελλάδας δεν προέκυψε από τύχη. Είναι αποτέλεσμα μιας μακροχρόνιας στρατηγικής της χώρας, η οποία ξεκίνησε, ουσιαστικά, επί των ημερών του Αντώνη Σαμαρά. Μία πολιτική που δεν ανέτρεψε, προς τιμή του, ο Αλέξης Τσίπρας και ενδυνάμωσε με την εκλογή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε εργαστεί στην κατεύθυνση της διαμόρφωσης συμμαχιών από την εποχή που ήταν στην αντιπολίτευση. Έκανε ό,τι θα έκανε ένας υπεύθυνος πολιτικός που βρισκότανε στον προθάλαμο της εξουσίας. Ήξερε ότι η κατάσταση με την Τουρκία θα ήταν δύσκολη και ότι η Τουρκία θα δοκίμαζε τις αντοχές της κυβέρνησής του, όπως έκανε και με άλλες νέες κυβερνήσεις στην Ελλάδα στο παρελθόν. Δεν αιφνιδιάστηκε η κυβέρνηση Μητσοτάκη από τα καουμποϊλίκια της Άγκυρας. Στην σκακιέρα των διεθνών σχέσεων όλες οι ενέργειες μελετώνται προσεκτικά. Και η κάθε κίνηση γίνεται στον χρόνο της.

Η Νέα Δημοκρατία κράτησε υπεύθυνη στάση στα χρόνια που ήταν στην αντιπολίτευση. Το ίδιο καλείται να κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Η μικροπολιτική δεν έχει χώρο στις δύσκολες και κρίσιμες μέρες που διανύουμε. Και μάλιστα δεν πρέπει να ξεχνάμε τις … εμφατικές πολιτικές του συγκυβερνήτη Πάνου Καμμένου, οι οποίες ζημίωσαν τις υποθέσεις μας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα επέτρεπε σε υπουργό του να πετάξει στεφάνι μερικά ναυτικά μίλια μακριά από τα Ίμια, ισχυριζόμενος ότι έτσι ασκούσε … εθνική πολιτική.

Εθνική πολιτική είναι η υπεύθυνη πολιτική που υπερασπίζεται τα δίκαια της χώρας. Δεν υπάρχει κάτι άλλο που να καθορίζει την εθνική γραμμή πέραν του συμφέροντος του λαού. Ο υπεύθυνος πολιτικός είναι εκείνος που θα σταθεί όρθιος και υπερήφανος απέναντι στην ιστορία την ώρα που θα κρίνονται τα πεπραγμένα του. Υπεύθυνος πολιτικός είναι ο πολιτικός που θα κάνει εκείνα που επιβάλλει η ευθύνη του απέναντι στο έθνος και όχι οι σειρήνες του λαϊκισμού.

Η χώρα πρέπει να αλλάξει άμεσα τον προσανατολισμό της. Να περάσει από την λογική του κατευνασμού, της κουμπαριάς και του ζεϊμπέκικου, σε εκείνη της ουσιαστικής ισχυροποίησης της στον χώρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Κάτι που θα επιτευχθεί μόνο μέσω της ανάπτυξης της Οικονομίας και της επένδυσης στις σχέσεις με χώρες που έχουν κοινά συμφέροντα με εμάς στην περιοχή. Αυτό είναι το εθνικό σχέδιο που πρέπει να ακολουθηθεί πιστά απ' όλους.

Θανάσης Μαυρίδης
[email protected]

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα