Το δράμα του κ. Ανδρέα Γεωργίου συνεχίζεται

Έχει αθωωθεί καμιά δεκαριά φορές κι όμως οι «επαγγελματίες» διώκτες του συνεχίζουν απτόητοι το έργο της οικονομικής εξόντωσής του. Τώρα κινδυνεύει να χάσει το σπίτι στο οποίο διαμένει η μητέρα του, γιατί ένα μέλος της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας τον μήνυσε για συκοφαντική δυσφήμηση.

Ως γνωστόν ο κ. Ανδρέας Γεωργίου ήταν ο επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ ο οποίος το έλλειμμα της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή από το 13,5% το ανέβασε στο 15,5% τον Οκτώβριο του 2010, δηλαδή ενώ η Ελλάδα βρισκόταν ήδη στο πρώτο μνημόνιο.

Είναι γνωστό πως οι διώκτες του είχαν και έχουν πολιτικά κίνητρα και αποτέλεσαν κατά το πρόσφατο παρελθόν τη δεξιά συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ. Σταθερός στόχος τους η αποσιώπηση των ευθυνών της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή και η μετάθεση τους στις προηγούμενες κυβερνήσεις και στον κ. Α. Γεωργίου. Εκ «συμπτώσεως» στην ίδια ρότα κινήθηκε και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, στο πλαίσιο του ελληνικού «ιστορικού συμβιβασμού».

Οι αλλεπάλληλες διώξεις κατά του κ. Α. Γεωργίου έχουν προκαλέσει την παρέμβαση των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων γιατί διώκεται ένας τεχνοκράτης που εφάρμοσε πιστά τις ευρωπαϊκές οδηγίες. Βέβαια, επί της ουσίας, είναι ανεξήγητο το μίσος ενός ολόκληρου μηχανισμού εναντίον αυτού του ανθρώπου με δεδομένο πως οι δύο μονάδες που προσέθεσε στο ήδη θηριώδες έλλειμμα της κυβέρνησης Καραμανλή δεν άλλαξαν σε τίποτα την κατάσταση. Η Ελλάδα είχε υπογράψει μνημόνιο με καταγεγραμμένο έλλειμμα 13,5%.

Τον Α. Γεωργίου τον κυνηγούν τα αρρωστημένα μυαλά που επινόησαν το σχέδιο «Πυθία», Αλβανούς μαφιόζους εμπρηστές και ξένους πράκτορες πίσω από τα Δεκεμβριανά του 2008. Η ανοησία στο τετράγωνο.

Οι κακές φήμες υποστηρίζουν -τις οποίες εγώ βεβαίως δεν τις ασπάζομαι- πως οι ιθύνοντες νόες των διώξεων Γεωργίου είναι οι ίδιοι με αυτούς που έστησαν τη σκευωρία Novartis. Eπαναλαμβάνω, δεν θέλω να το πιστέψω, αλλά πολλές συμπτώσεις σε πρόσωπα, έντυπα και συμπεριφορές.

Χθες ο Γ.Α. Παπανδρέου με παρέμβαση του υπερασπίστηκε τον κ. Γεωργίου και αναφέρθηκε στον κίνδυνο που διατρέχει να κατάσχουν το σπίτι του. Συγχρόνως, έθεσε την κυβέρνηση προ των ευθυνών της, ενώ στηλίτευσε την αδιαφορία συνολικά του πολιτικού συστήματος απέναντι στις διώξεις ενός τεχνοκράτη. Ο Γ.Α. Παπανδρέου σπανίως παρεμβαίνει και γι' αυτό τα όσα είπε αποκτούν ιδιαίτερη σημασία.

Φαίνεται πως μηχανισμοί που συγκροτήθηκαν κατά το παρελθόν εξακολουθούν και υπάρχουν, στοχοποιώντας πολύ συγκεκριμένους ανθρώπους για να προστατέψουν πολιτικούς που αισθάνονται πως απειλείται η υστεροφημία τους. Δεν γνωρίζω τι περιθώρια παρέμβασης έχει η κυβέρνηση στη συγκεκριμένη περίπτωση Γεωργίου. Πολύ φοβούμαι όμως πως θα αποτελέσουμε και πάλι αντικείμενο αρνητικών σχολίων από τα θεσμικά όργανα της ΕΕ.

Και a propos, τι γίνεται με τη σκευωρία Novartis; Εμείς δεν την ξεχάσαμε. Η Δικαιοσύνη;