Αυτό τους πόνεσε: Η απαλλαγή του Αδώνιδος

Υπήρξαν επί των ημερών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εφτά αρχειοθετήσεις για την υπόθεση Novartis και κανένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δε διαμαρτυρήθηκε, δε ζήτησε τα έγγραφα αρχειοθέτησης και βέβαια δε ζήτησε συγγνώμη από τα θύματα της σκευωρίας. (Αλίμονο να ζητάμε και συγγνώμη!)

Ευθύς ως έγινε γνωστό πως οι πέντε δικαστικοί που εξέταζαν την ανάμιξη του Αδώνιδος Γεωργιάδη στη συγκεκριμένη υπόθεση δε βρήκαν — μετά από εξαντλητική έρευνα — τίποτα το μεμπτό σε βάρος του, οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι του ΣΥΡΙΖΑ υπέστησαν παράκρουση. 

Αυτά που έγιναν στη Βουλή προχθές είναι γνωστά και έχουν άμεση σχέση με την πράξη αρχειοθέτησης της υπόθεσης Γεωργιάδη. Τόσο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, συνολικά, όσο και οι συνεταίροι τους της δεξιάς συνιστώσας, έχουν βάλει μαύρες πλερέζες. 

Όλοι αυτοί κοιμόταν και ξυπνούσαν με την εικόνα του Αδώνιδος σιδηροδέσμιου να οδεύει προς τον Κορυδαλλό. Ζούσαν γι' αυτήν την ημέρα. 

Ποιος δε θυμάται ιστορική εφημερίδα να προαναγγέλλει, κάθε τόσο, την επικείμενη σύλληψη του, να διαψεύδεται και να επανέρχεται; ή τις φήμες πως αν ταξιδέψει στις ΗΠΑ θα τον συλλάβει το FBI!

Όλη αυτή η μανία εναντίον του πού οφείλεται; Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ και η δεξιά συνιστώσα — αυτή δεν πρέπει να την ξεχνάμε για τον βρώμικο, πρωταγωνιστικό ρόλο της — τον έχουν βάλει στο στόχαστρο τους; 

Μια είναι η αιτία. Γιατί με τον λόγο του συνέβαλε τα μάλα στην αποκαθήλωση τους. Γιατί έδωσε μάχες στην πρώτη γραμμή του πυρός και στάθηκε όρθιος, όταν άλλοι συνάδελφοι του σφύριζαν αδιάφορα. Γιατί η παρουσία του αποτελούσε και αποτελεί ένα σίγουρο ανάχωμα σε διαρροές προς τα δεξιά. 

Τι άλλο να κάνει για να τους πονέσει; 

Περίμεναν λοιπόν μήπως τον εξουδετερώσουν πολιτικά και ηθικά με μια παραπομπή του. Και όταν διαπίστωσαν πως και αυτό το όνειρο τους διαψεύσθηκε από την πραγματικότητα, παρεκτράπηκαν και άρχισαν να αμφισβητούν την κρίση των πέντε δικαστών που χειρίστηκαν, σε αυτό το στάδιο, την υπόθεση του και των άλλων δύο που τη χειρίστηκαν σε προηγούμενο στάδιο. Σύνολο εφτά (7).

Με απλά λόγια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητούν την κατάληξη μιας διαδικασίας που αυτοί επέλεξαν, γιατί δεν τους άρεσε. Γιατί τους χάλασε τους σχεδιασμούς τους. 

Τώρα τι απέμεινε από τη σκευωρία Novartis; Η λογοδοσία στη Δικαιοσύνη όλων αυτών που φέρονται να «έστησαν» αυτήν την πλεκτάνη κατά των δέκα πολιτικών προσώπων. Η ελληνική δικαιοσύνη θα αποφανθεί για την ενοχή ή την αθωότητα τους. 

ΥΓ1. Αυτή η αποκρουστική εικόνα της κατάληψης του βήματος της βουλής από έναν μαινόμενο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προφανώς δεν αποτελεί την εικόνα ενός κόμματος που αλλάζει, που ανοίγεται στην κοινωνία, που μετασχηματίζεται, όπως γράφουν και υποστηρίζουν παλαιοί και όψιμοι υποστηρικτές της «γέφυρας».

ΥΓ2. Η στάση του ΚΙΝΑΛ απέναντι στα θλιβερά γεγονότα είναι πράγματι ντροπιαστική. Ίσες αποστάσεις μεταξύ θύτη και θύματος τελικά ευνοούν το θύτη. Πολύ κρίμα.