Γ. Γεραπετρίτης σε HIAS: Κομβικός ο ρόλος της ελληνικής επιστημονικής Διασποράς στην ανάπτυξη της χώρας

Γ. Γεραπετρίτης σε HIAS: Κομβικός ο ρόλος της ελληνικής επιστημονικής Διασποράς στην ανάπτυξη της χώρας

Με τους ιδρυτές του επιστημονικού οργανισμού Hellenic Insitute of Advanced Studies (HIAS) συναντήθηκε στη Βοστώνη ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Γεραπετρίτης εστίασε στην επιστημονική διπλωματία, σε νέους τομείς συνεργασίας με τη Διασπορά, την κλιματική αλλαγή, την πρόληψη καταστροφών, την πράσινη μετάβαση.

Ο υπουργός Εξωτερικών προσβλέπει στην εποικοδομητική αλληλεπίδραση με την ελληνική επιστημονική διασπορά, υπογραμμίζοντας τον κομβικό της ρόλο για την ανάπτυξη της Ελλάδας, όπως αναφέρεται σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Νωρίτερα, ο κ. Γεραπετρίτης συναντήθηκε με τον πρώην κυβερνήτη Μασαχουσέτης, Μάικλ Δουκάκη, όπου συζήτησαν για τρέχοντα θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος, τις εξελίξεις σε Ευρώπη και ΗΠΑ, την κλιματική αλλαγή.

Σημειώνεται πως ο υπουργός Εξωτερικών μετέβη στη Βοστώνη μετά την ολοκλήρωση της συμμετοχής του στην Εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της 78ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Αύριο, Δευτέρα, ο κ. Γεραπετρίτης θα συμμετάσχει ως κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση του Κέντρου Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard.

Επίσης, την ίδια ημέρα, θα συμμετάσχει σε συζήτηση με ακαδημαϊκούς και φοιτητές της Σχολής Δικαίου και Διπλωματίας Fletcher του Πανεπιστημίου Tufts.

Στη συνέχεια θα έχει επαφές με ελληνικής καταγωγής ερευνητές και επιστήμονες, ενώ στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) θα συναντήσει Έλληνες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της καινοτομίας και των νεοφυών επιχειρήσεων.

 Τέλος, ο κ. Γεραπετρίτης θα έχει επαφές με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας.