Ερντογάν από Ν. Υόρκη: Παράθυρο ευκαιρίας στις σχέσεις με ΕΕ
Twitter
Twitter

Ερντογάν από Ν. Υόρκη: Παράθυρο ευκαιρίας στις σχέσεις με ΕΕ

Η Τουρκία είναι ικανοποιημένη με την αναπτυσσόμενη συνεργασία της με τις ΗΠΑ, δήλωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ τόνισε ότι βλέπει και ένα «παράθυρο ευκαιρίας» για αναζωογόνηση των δεσμών με την ΕΕ.

«Έχουμε λύσει τα περισσότερα από τα αδιέξοδά μας κατά τη διάρκεια των συνομιλιών με τον (πρόεδρο Τζο) Μπάιντεν και αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε περισσότερες συνομιλίες», δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους δεξαμενών σκέψης στη Νέα Υόρκη, όπου συμμετέχει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ο Τούρκος ηγέτης, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, δήλωσε ότι τα δύο έθνη θα ενισχύσουν τη συνεργασία τους στις προσπάθειες κατά της τρομοκρατίας, η οποία, όπως είπε, "αποτελεί απειλή και για τις δύο χώρες".

Ερωτώμενος για το επίπεδο των σχέσεων της Άγκυρας με την ΕΕ, είπε ότι βλέπει ένα «παράθυρο ευκαιρίας» αν και μετά την έκθεση της ΕΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία, είχε πει ότι οι Βρυξέλλες προσπαθούν να διαρρήξουν τους δεσμούς. 

Στις δηλώσεις του, ο Ερντογάν αναφέρθηκε επίσης στη συμβολή της Τουρκίας στην επίλυση παγκόσμιων και περιφερειακών προβλημάτων, στην προώθηση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας στην περιοχή και στην αντιμετώπιση των αδικιών εντός του διεθνούς συστήματος, σύμφωνα με το Anadolu.