Διαδικαστική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η σημερινή, τελευταία συνεδρίασης της χρηματιστηριακής εβδομάδας, καθώς ενόψει του Πάσχα των Καθολικών, ο τζίρος ήταν εξαιρετικά χαμηλός και συνολικά το ενδιαφέρον περιορισμένο. Ωστόσο, αν και το κλίμα στις αγορές της Ευρώπης ήταν θετικό, έστω και ήπια, η ελληνική αγορά έδειξε διαθέσεις διόρθωσης, οι οποίες μάλλον θα πρέπει να αποδοθούν στις πέντε συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις. Μετά από καιρό είδαμε να ακολουθεί άλλο δρόμο το ελληνικό χρηματιστήριο και να υποαποδίδει των ξένων. Οι επενδυτές συνεχίζουν να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στην Ουκρανία, καθώς οι επιπτώσεις είναι σημαντικές και αρχίζουν σταδιακά να κάνουν την εμφάνισή τους στα αποτελέσματα, μέσω των πληθωριστικών πιέσεων.
Η συνεδρίαση της ΕΚΤ δεν έκρυβε εκπλήξεις καθώς τα επιτόκια παρέμειναν αμετάβλητα, ενώ το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων θα διαρκέσει μέχρι το τρίτο τρίμηνο και μετά από λίγο καιρό θα ξεκινήσουν οι αυξήσεις επιτοκίων. Η ΕΚΤ όμως ανέφερε πως ο πόλεμος έχει μεγάλο αντίκτυπο στις οικονομίες και πως δημιουργεί διαταραχές στο εμπόριο και περιορίζει τη ζήτηση και την παραγωγή. Τα μέτρα επίσης στην Ασία για τον κορωνοϊό αυξάνουν τα προβλήματα. Παρά τις αναφορές πάντως της ΕΚΤ οι ευρωπαϊκές αγορές διατήρησαν τις ανοδικές τους τάσεις και μάλιστα μετά και το άνοιγμα της Wall Street ενίσχυσαν την άνοδό τους.
Από την άλλη οι εισηγμένες που ανακοινώνουν αποτελέσματα χρήσεις και δίνουν αισιόδοξο μήνυμα, μπαίνουν στο στόχαστρο των αγοραστών. Η Πλαστικά Θράκης δεν ήταν σήμερα μία από αυτές, γιατί τα αποτελέσματα χρήσης ήταν κάπως χαμηλότερα των εκτιμήσεων και ουσιαστικά έδειξαν πως το τέταρτο τρίμηνο δεν προσέφερε κάτι. Η εκτίμηση από τη διοίκηση για κέρδη χαμηλότερα του 2020 στο πρώτο τρίμηνο, αλλά υψηλότερα του 2019, δεν πρόσθεσε κάτι στην ενημέρωση, αφού τα δύο τρίμηνα έχουν μεγάλη απόσταση μεταξύ τους σε επίπεδο κερδοφορίας. Η μετοχή δέχθηκε μεγάλες πιέσεις και μάλιστα με υψηλό όγκο.
Τα αποτελέσματα της Τέρνα Ενεργειακής ήταν καλά και το θετικό μήνυμα από τον κ. Περιστέρη για ενεργειακή απεξάρτηση της χώρας και αύξηση της εγκατεστημένης ισχύς πάνω από τα 6GW στην επταετία, φαίνεται πως προσθέτει στις ήδη καλές προοπτικές του κλάδου. Όμως τα πρόσφατα κέρδη που είναι μεγάλα, έφεραν κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών.
Από την άλλη η μετοχή της Μυτιληναίος βρέθηκε σήμερα σε νέα πολυετή υψηλά, κλείνοντας μάλιστα σε υψηλή ημέρας και βοήθησε στο να κρατηθούν χαμηλά οι απώλειες της αγοράς. Ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε 0,57% και έκλεισε στις 919 μονάδες με χαμηλό τζίρο (κάτω από 72 εκατ. ευρώ εκ των οποίων σε πακέτα σχεδόν 10 εκατ. ευρώ).
Πιέστηκαν κυρίως ΔΕΗ και Eurobank καθώς κατέγραψαν απώλειες άνω του 3%. Απώλειες κατέγραψαν επίσης Lamda και Alpha Bank. Στον αντίποδα, η Ελλάκτωρ διατήρησε την καλή της συμπεριφορά και από τις συστημικές Πειραιώς και Εθνική είχαν οριακή άνοδο. Στα μικρομεσαία η συμφωνία ΔΕΣΦΑ με Ελινόιλ για συνεργασία στον τομέα του υδρογόνου έδωσε ώθηση στη μετοχή και με καλή άνοδο έκλεισαν επίσης Ρεβόιλ, Ευρωσύμβουλοι, Άβαξ και Ιντρακάτ. Lavipharm, Πλαστικά Θράκης, SATO και AS Company είχαν τις μεγαλύτερες απώλειες.