Η «αμυντική τετράδα» της αγοράς που βρίσκεται στην επίθεση

Η «αμυντική τετράδα» της αγοράς που βρίσκεται στην επίθεση

Σε συνδυασμό με την εντολή που έδωσε ο ΟΔΔΗΧ στις BNP Paribas, Goldman Sachs Bank Europe SE, HSBC, JP Morgan και Εθνική Τράπεζα να «τρέξουν» την έκδοση 30 ετούς ομολόγου με ωρίμανση τον Ιανουάριο του 2052, η αγορά κατά τη χθεσινή συνεδρίαση χόρεψε στο πάρτι που έστησε ο τραπεζικός κλάδος, επιβεβαιώνοντας τη χθεσινή μας αναφορά

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε σε νέα υψηλά 13 μηνών, με το +5,57% του Δείκτη Τραπεζών να δίνει την απαραίτητη ώθηση στην αγορά, ενώ αρκετές μετοχές εμφάνισαν επιθετικά χαρακτηριστικά. Πρωτοστάτησε η Τράπεζα Πειραιώς (+26,17%) αν αναμονή του ανοίγματος του βιβλίου προσφορών περί τα μέσα Απριλίου στο πλαίσιο της αύξησης κεφαλαίου ύψους 1 δισ. ευρώ. Η αύξηση αυτή θα αποτελέσει τμήμα του σχεδίου Sunrise που θα αποτυπώσει με σειρά δράσεων κεφαλαιακής ενίσχυσης ύψους 2,6 δισ ευρώ.

Η κίνηση των τραπεζικών μετοχών, που έχουν τη μεγαλύτερη μεταβλητότητα και προσφέρουν τις περισσότερες συγκινήσεις  λόγω της ιδιαιτερότητας  του κλάδου, συμπαρασύρει συχνά το σύνολο των αξιών σε επιθετικότερη συμπεριφορά, προσφέροντας αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα σε όλο το ταμπλό.

Όταν οι διεθνείς αγορές κινούνται σε πολυετή υψηλά παραμένοντας σε κατάσταση ευφορίας, είναι φυσικό το συντηρητικό ένστικτο των επενδυτών να κάμπτεται.

Δεδομένου ότι  το περιβάλλον των επιτοκίων μπορεί να μεταβληθεί,  υπερτιμημένοι τίτλοι να βρεθούν σε φάση αποθέρμανσης και το πλέγμα αβεβαιότητας λόγω της πανδημίας να παραμένει,  θα πρέπει  να απασχολούν το επενδυτικό ενδιαφέρον και τίτλοι με διαφορετικά χαρακτηριστικά, αμυντικής συμπεριφοράς, με καλή χρηματοοικονομική διάρθρωση, και με μικρότερες διακυμάνσεις που προσφέρουν μεγαλύτερη  ασφάλεια σε σχέση με τις «επιθετικές» μετοχές.

Σε αυτό το πλαίσιο στοχεύουμε σε μια ενδιαφέρουσα «αμυντική τετράδα» που ισορροπεί τις επιθετικές τάσεις της αγοράς, έχει μερισματική απόδοση και δείκτη beta κοντά στη μονάδα.  Beta  ίσο με τη μονάδα έχουν οι μετοχές που είναι στενά συνδεδεμένες με τον δείκτη αναφοράς, στην αγορά μας, τον Γενικό Δείκτη.

ΕΥΔΑΠ 

 Κατά το εννεάμηνο του 2020 τα κέρδη μετά από φόρους υποχώρησαν στα 40 εκατ. ευρώ από 49 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2019, παρουσιάζοντας μείωση της τάξης του 17%, ενώ οι λειτουργικές ταμειακές ροές διαμορφώθηκαν σε 64,8 εκατ. ευρώ από 64,7 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2019. Όσον αφορά την πορεία του επενδυτικού προγράμματος, η απορρόφηση για το πρώτο εννεάμηνο του 2020 ανήλθε στο 34,19% αρκετά αυξημένη σε σύγκριση με την ετήσια απορρόφηση 18,63% του 2019.  Η μερισματική της απόδοση θα κυμανθεί περί το 4%  Ο Όμιλος στις 30-09-2020 είχε ταμειακά διαθέσιμα ύψους 441 εκ. ευρώ.

ΕΥΔΑΠ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ 

Η ισχυρότατη στήριξη των 6,38 ευρώ, σημείο απ όπου διέρχεται και ο απλός κινητός μέσος των 200 εβδομάδων, λειτούργησε ιδανικά για τη μετοχή, με αποτέλεσμα ο τίτλος προετοιμάζει την ανοδική  διάσπαση του κινητού μέσου των 50 εβδομάδων, με στόχο την αντίσταση των 7,45 ευρώ. Μεσοπρόθεσμος στόχος τα 8,35 ευρώ, τα υψηλά του Αυγούστου του 2019. Τα 6,38 ευρώ, παρέχουν ισχυρή στήριξη.

ΕΥΑΘ

Στο εννεάμηνο του 2020 τα αποτελέσματα εμφάνισαν ιδιαίτερη ανθεκτικότητα καθώς ο τζίρος υποχώρησε κατά 1,66%  ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (ebitda)μειώθηκαν κατά 19,71%. Τα ταμειακά διαθέσιμα στο εννεάμηνο ήταν 74 εκατ. ευρώ. Η μερισματική απόδοση αναμένεται να είναι άνω του 5% για την περσινή χρονιά. Στις 23 Απριλίου του 2021 θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του έτους 2020.

ΕΥΑΘ  ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ 

Η μετοχή διατηρώντας την επαφή του με τη γραμμή τάσης R10 κινείται εντός του ανοδικού τριγώνου προετοιμάζοντας την ανοδική διαφυγή από τον σχηματισμό, με ανοδική διάσπαση των 4,50 ευρώ, αφού θα έχει προηγηθεί ανοδική διάσπαση του απλού κινητού μέσου  των 200 εβδομάδων  (4,46). Τα 5,56 ευρώ των υψηλών του 2019 αποτελούν τον μεσοπρόθεσμο στόχο για τη μετοχή. Η γραμμή τάσης από τα χαμηλά του Μαρτίου του 2020 3,06 ευρώ, παρέχει σημαντική στήριξη.

ΑΔΜΗΕ

Τα ενοποιημένα έσοδα στο εννεάμηνο του 2020 κατέγραψαν άνοδο κατά 9,1% και ανήλθαν στα 209,9 εκατ. ευρώ. Η αύξηση αυτή προήλθε από τη σημαντική αύξηση του εσόδου των διεθνών διασυνδετικών δικαιωμάτων, η οποία αντιστάθμισε την κάμψη που κατέγραψαν τα έσοδα από τις χρεώσεις χρήσης συστήματος το εννεάμηνο 2020.  Οι επενδύσεις κατέγραψαν αύξηση κατά 97,8% στα 231,7 εκατ. ευρώ έναντι 117,1 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2019 αποτυπώνοντας την επιτυχημένη πορεία του επενδυτικού προγράμματος (10ετες πρόγραμμα ύψους 5 δισ. ευρώ)  με τον καθαρό δανεισμό να ανέρχεται στα 334,8 εκατ. ευρώ.

ΑΔΜΗΕ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ

Μετά τη συσσώρευση  έξι εβδομάδων στα 2,40 ευρώ, η μετοχή αντέδρασε ανοδικά προσεγγίζοντας τη ζώνη 2,59-2,63 ευρώ, κοντά στα απόλυτα υψηλά από την είσοδο στο ΧΑ της μετοχής, στα 2,7750 ευρώ. Τα 2,50 ευρώ και η γραμμή τάσης L θα λειτουργήσουν ως στήριξη στο σενάριο διόρθωσης του τίτλου.

ΤΙΤΑΝ

H διοίκηση προσβλέπει σε βελτιωμένες οικονομικές επιδόσεις τόσο για το 2020 όσο και για το 2021 λόγω των εξελίξεων που δρομολογούνται στις ΗΠΑ, στην Ελλάδα και τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Στις ΗΠΑ (η μεγαλύτερη αγορά για τον όμιλο, καθώς από εκεί προέρχεται περίπου το 60% των εσόδων και των κερδών) υπάρχει σειρά στοιχείων που προβλέπει τόνωση της ζήτησης κατά τα επόμενα χρόνια ενώ στην Ελλάδα, το ποσοστό αύξησης της εγχώριας ζήτησης αναμένεται να κυμανθεί γύρω στο 8%-10% στο σύνολο του 2020 και με την ίδια δυναμική φαίνεται πως ξεκινά και το 2021, έτος στο οποίο αναμένεται μια επιπλέον άνοδος, της τάξεως του 10%.

ΤΙΤΑΝ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ 

Ο τίτλος για 3η εβδομάδα κινείται πάνω από την αντίσταση των 14,30 ευρώ, προετοιμάζοντας την κατάκτηση των 15,04 ευρώ, οχυρό που θα απελευθερώσει τη μετοχή προς τη μεγάλη αντίσταση των 17,88 ευρώ, επίπεδο του περσινού Φεβρουαρίου. Τα 13,45 ευρώ, θα είναι σε ενδεχόμενο καθοδικό σενάριο, σημαντική στήριξη για τη μετοχή.

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.