Black Box: Σαν τη μύγα μέσα στο γάλα

- Είναι το ίδιο έργο που έχουμε ξαναδεί πολλές φορές  το τελευταίο διάστημα στο ΧΑ: Πτώση χωρίς ιδιαίτερο τζίρο με τους ξένους -κυρίως- να τηρούν αποστάσεις ασφαλείας, τους Έλληνες traders να μειώνουν άμεσα θέσεις και τους αγοραστές να εμφανίζονται δύσκολα και στα χαμηλά.

- Ποιος ξεχώρισε στη χθεσινή συνεδρίαση, σαν τη μύγα μέσα στο γάλα; Η μετοχή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ που βρέθηκε σε θετικό έδαφος κι έκλεισε με κέρδη  και συναλλαγές 716.000 τεμαχίων, την ώρα που οι πωλητές είχαν πάρει φαλάγγι τα βαριά χαρτιά του ΧΑ, όπως πχ τον ΟΤΕ, τα ΕΛΠΕ  κλπ.

- Και πότε μια μετοχή κινείται αντίθετα στο ρεύμα; Όταν υπάρχει ισχυρό bid. Και έτσι καταλήγουμε στο επόμενο  ερώτημα: Ποιος είναι ο πιο ισχυρός οικονομικά που έχει λόγο να αγοράσει μετοχές της ΕΛΛΑΚΤΩΡ; Στο σημείο αυτό, καλοί μου αναγνώστες δώστε μόνοι σας όποια απάντηση εσείς θεωρείτε λογική.

- Σήμερα κατατίθενται οι δεσμευτικές προσφορές  για το project Galaxy της Alpha Bank, που συνιστά τη μεγαλύτερη συναλλαγή NPLs καθώς αφορά κόκκινα δάνεια ύψους 10,8 δισ.  Όπως πάγια συμβαίνει όταν πέφτουν το τραπέζι δεσμευτικές προσφορές, θα χρειαστεί ένα εύλογο διάστημα  μέχρι η Τράπεζα και οι σύμβουλοι της για το Galaxy αξιολογήσουν τις προσφορές. Το πιθανότερο λοιπόν είναι σαφής εικόνα  για την εξέλιξη του διαγωνισμού να έχουμε από την επόμενη εβδομάδα.

- Αίτηση τριτανακοπής κατά της Εurobank με την οποία ζητούν ακύρωση της απόφασης του Πρωτοδικείου για τη διαδικασία που έχει ήδη δρομολογηθεί για την Ναυτεμπορική, κατέθεσαν η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ναυτεμπορικής Αγγέλα Αθανασιάδη και άλλοι πιστωτές της ιστορικής εφημερίδας. Πηγές με γνώση του θέματος έκαναν λόγο για ύστατη και απέλπιδα προσπάθεια.  

- Σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση της Singular Logic στις Εpsilon Net και Space Hellas, σύμφωνα με πηγές των δυο ε Εταιριών. O δρόμος άνοιξε μετά την εξαφάνιση από το προσκήνιο της Nexum Holdings…