Black Box: Όταν η καθυστέρηση εκλαμβάνεται ως αδυναμία

- Περισσότερο από καλά έκανε η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες και δέσμευσε τις μετοχές της Dufry που ανήκουν στην Folli Follie. Οι συγκεκριμένες μετοχές, βάσει της συμφωνίας με τους ομολογιούχους, θα περνούσαν μαζί με τα ακίνητα και άλλα περιουσιακά στοιχεία στην κυριότητα της «καλής» Folli Follie.

- Η νέα εταιρεία, δηλαδή η «καλή» Folli Follie, θα αναλάβει και τις συνεχιζόμενες επιχειρηματικές δραστηριότητες κι ό,τι κέρδος έχει θα πηγαίνει στους ομολογιούχους, ενώ το 51% του μετοχικού κεφαλαίου της θα ανήκει στους παλιούς μετόχους της Folli Follie. Δεδομένου ότι οι Κουτσολιούτσοι έχουν το 40% της σημερινής εταιρείας, το 20% της νέας εταιρείας θα ανήκει σε αυτούς που είναι οι υπαίτιοι για την οικονομική καταστροφή όλων των υπόλοιπων μετόχων και ομολογιούχων.

- Το συγκεκριμένο πακέτο μετοχών της Dufry υπολογίζεται ότι έχει αξία περίπου 65 εκατ. ευρώ. Γιατί θα πρέπει οι Κουτσολιούτσοι μετά την απάτη στην οποία πρωταγωνίστησαν, να διατηρούν έλεγχο σε σημαντικά περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας; Η Δικαιοσύνη έχει καθυστερήσει ανεπίτρεπτα στην υπόθεση των Κουτσολιούτσων. Η καθυστέρηση εκλαμβάνεται ως αδυναμία και οι πρωταγωνιστές του μεγαλύτερου οικονομικού σκανδάλου (τύφλα να ‘χει ο Κοσκωτάς) απεργάζονται τρόπους και σενάρια για να διατηρήσουν στον έλεγχο τους περιουσιακά στοιχεία της παραπαίουσας εταιρείας.

- H στήλη σας είχε ενημερώσει εγκαίρως. Κάθε τραπεζίτης που είναι έτοιμος για τιτλοποίηση θα πάει στη Φρανκφούρτη, θα εκθέσει τα χαρακτηριστικά της τιτλοποίησης και αφού φύγει θα ενημερωθεί για τον λογαριασμό της επίπτωσης στο σταθμισμένο ενεργητικό της τράπεζάς του. Ή αν προτιμάτε την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος, ποιος τολμάει να πιέσει τον SSM;  

- Χθες πάντως στη Φρανκφούρτη πήγε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Φ. Καραβίας.

- Βιάστηκε η στήλη να γράψει ότι στα τρία τεταρτημόρια που πεδίου επικρατεί η λογική σε σχέση με τις εγκλήσεις για παλιές υποθέσεις που πρέπει να αποφασίσουν οι τράπεζες ως τις 17 Μαρτίου. Στην Εθνική Τράπεζα ο Πρόεδρος Κώστας Μιχαηλίδης αν και πείστηκε για τα νομικά προβλήματα που μπορεί να ανακύψουν, το ξανασκέφτεται και οι πληροφορίες λένε πως τώρα ναι μεν συμφωνεί να μην γίνουν εγκλήσεις, αλλά θέλει να φέρει το θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο προς συζήτηση. Η στήλη στοιχηματίζει ότι σύντομα θα αλλάξει και πάλι άποψη.