Black Box 23/5/2019

Black Box 23/5/2019

- Η συμφωνία της Τρ. Πειραιώς  με την Intrum φαίνεται πως είναι προ των πυλών και δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί επισήμως σύντομα, το αργότερο μέχρι και τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου, όπως φημολογείται στην αγορά. Αυτό φάνηκε άλλωστε και από τις δηλώσεις του Αλέκου Φλαμπουράρη.

- Τώρα αν η κυβέρνηση νομιμοποιείται, επειδή μέσω του ΤΧΣ και από κοινού με τους δανειστές ελέγχει το 33% της Πειραιώς να δίνει υποσχέσεις είναι ένα ζήτημα. Επειδή στην Ελλάδα προεκλογικά όλα είναι δυνατά και όλα επιτρέπονται, οι πρωτοβουλίες κυβερνητικών στελεχών δεν προκαλούν εντύπωση.

- Ημέρα της Eurobank η χθεσινή για το Χρηματιστήριο. Η επιστροφή της μετοχής στους δείκτες MSCI είχε ως αποτέλεσμα πάνω από τις μισές συναλλαγές του ΧΑ να γίνουν στον τίτλο της τράπεζας. Ασχέτως αν τελικά έκλεισε με απώλειες, πιθανόν επειδή σήμερα ξεκινά η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών από τη συγχώνευση με τη Grivalia, η υψηλή πτήση της μετοχής το τελευταίο διάστημα πρέπει να έχει φέρει χαμόγελα και στον μακρινό Καναδά.

- Η αιτία είναι ότι κλείνει η ψαλίδα τρέχουσας τιμής και τιμής κτήσης για την Fairfax. Στην αγορά φημολογείται ότι ο Πρεμ Γουάτσα έχει διαμορφώσει πλέον μέση τιμή κτήσης για τις μετοχές της Eurobank που έχει στα χαρτοφυλάκια του ομίλου στα 0,95 λεπτά.

- Διαδικαστικά είναι τα ζητήματα που απομένουν για την επικύρωση πώλησης του πακέτου Symbol της ΕΤΕ. Οι ανακοινώσεις αναμένονται τον Ιούνιο με το πακέτο να περνά στη σύμπραξη Εlliot/Centerbridge με τίμημα της τάξης  του 25-26%.

- Μην το ζορίζετε περισσότερο. Και ο δεύτερος διαγωνισμός για την πώληση των δύο λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ δεν πρόκειται να φέρει αποτέλεσμα. Αν υπάρξουν δύο χαμηλές οικονομικές προσφορές που δεν θα δεχθεί ούτε να συζητήσει η ΔΕΗ, θα είναι μεγάλη επιτυχία.