Με θετικό πρόσημο οι ευρωαγορές με το βλέμμα στραμμένο στα εταιρικά κέρδη
Shutterstock
Shutterstock

Με θετικό πρόσημο οι ευρωαγορές με το βλέμμα στραμμένο στα εταιρικά κέρδη

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στις ευρωπαϊκές αγορές στην έναρξη της νέας εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τα εταιρικά κέρδη και τις προοπτικές των επιτοκίων.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κατέγραψε κέρδη 0,54% , ενώ ο δείκτης χρηματιστηρίου Λονδίνου FTSE παρέμεινε ουσιαστικά αμετάβλητος (+0,01%).

Ο δείκτης χρηματιστηρίου Φρανκφούρτης Dax κατέγραψε κέρδη 0,65, ο δείκτης χρηματιστηρίου Παρισιού CAC κινήθηκε ανοδικά 0,55% και ο δείκτης του Μιλάνου FTSE MΙB έκλεισε με άνοδο κοντά στο 1% (0.97%).

Η εταιρεία παράδοσης τροφίμων Just Eat ήταν η εταιρεία με τις καλύτερες επιδόσεις, σημειώνοντας άνοδο 8,8%, αφού η Deutsche Bank αύξησε την προσδωκόμενη τιμή για τη μετοχή της.

Η σουηδική αμυντική εταιρεία Saab σημείωσε άνοδο 5,5%, συνεχίζοντας να αποκτά δυναμική από τα ισχυρά αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, ενώ η Siemens Energy σημείωσε άνοδο 5,7% λόγω των δικών της αναβαθμίσεων από αρκετούς αναλυτές.

Έπειτα από ένα δυνατό κλείσιμο τον Ιανουάριο, ο περιφερειακός δείκτης Stoxx έχει καταγράψει μέχρι στιγμής έναν υποτονικό Φεβρουάριο. Αυτό συμβαίνει παρά τις μεγάλες κινήσεις σε μεμονωμένες μετοχές, καθώς έρχονται τα αποτελέσματα των εταιρειών. Αυτή την εβδομάδα θα δούμε την υποβολή εκθέσεων από ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της Heineken, Airbus, Renault, NatWest και Commerzbank - μαζί με τις Sony, Coca-Cola και Airbnb σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι επενδυτές ενδέχεται να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στις μετοχές των καταναλωτών και σε ό,τι υποδηλώνουν για την ισχύ ορισμένων οικονομιών, καθώς οι κεντρικές τράπεζες παρακολουθούν την κατάσταση της ανάπτυξης και του πληθωρισμού.