Τζ. Χαντ: «Ασεβή» τα σχόλια Τραμπ για πρέσβη και Μέι

Τζ. Χαντ: «Ασεβή» τα σχόλια Τραμπ για πρέσβη και Μέι

 

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ και υποψήφιος πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, απάντησε στις επιθέσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ενάντια στον πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ουάσινγκτον Κιμ Ντάροκ.

Σε μια κλιμακούμενη διπλωματική διένεξη μετά τη δημοσίευση διπλωματικών τηλεγραφημάτων στα οποία ο Ντάροκ χαρακτηρίζει τον μεγιστάνα «ανασφαλή» και «απρόβλεπτο» και την κυβέρνησή του «δυσλειτουργική», σήμερα ο Τραμπ επανέλαβε το πρωί τις επιθέσεις του λέγοντας ότι: «Ο παλαβός πρεσβευτής» είναι «ένας πολύ ηλίθιος τύπος». Συνέχισε δε με πυρά κατά της βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, τονίζοντας πως οι διαπραγματεύσεις για το Brexit ήταν μια «καταστροφή».

«Ντόναλντ Τραμπ (@realDonaldTrump), οι φίλοι μιλούν ειλικρινά, οπότε αυτό θα κάνω κι εγώ: αυτά τα σχόλια είναι ασεβή και εσφαλμένα προς την πρωθυπουργό μας και τη χώρα μας», τόνισε ο Χαντ με ανάρτησή του στο Twitter.

«Οι διπλωμάτες σας δίνουν ιδιωτικά τις απόψεις τους στον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο (@SecPompeo) και το ίδιο κάνουν οι δικοί μας!».

Ο αντίπαλος του Μπόρις Τζόνσον για τη διαδοχή της Μέι, δεσμεύτηκε ότι αν γίνει πρωθυπουργός, ο πρέσβης Κιμ Ντάροκ θα παραμείνει στο πόστο του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ