Twitter: Νέα πολιτική κατά της παραπληροφόρησης για την Ουκρανία

Twitter: Νέα πολιτική κατά της παραπληροφόρησης για την Ουκρανία

Τη νέα του πολιτική με σκοπό τον περιορισμό της παραπληροφόρησης σχετικά με την εισβολή στην Ουκρανία ανακοίνωσε το Twitter. Πηγές που υποστηρίζονται από κρατικές αρχές και υπηρεσίες θα καλύπτονται με προειδοποιητική ένδειξη. Οι χρήστες θα πρέπει να κάνουν κλικ πριν αποκτήσουν πρόσβαση στο περιεχόμενό τους. 

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης αποκάλυψε τη νέα της πολιτική για την αντιμετώπιση ψευδών και παραπλανητικών ειδήσεων, καθώς και την κάλυψη γεγονότων σε περιόδους κρίσης, ένοπλων συγκρούσεων, φυσικών καταστροφών και έκτακτων αναγκών δημόσιας υγείας.

Τα tweets που θα επηρεαστούν περιλαμβάνουν: ψευδή κάλυψη ή αναφορά σε συμβάντα, ψευδείς ισχυρισμούς σχετικά με τη χρήση βίας ή όπλων, αποδεδειγμένα ψευδείς ισχυρισμούς για εγκλήματα πολέμου, και ψευδείς πληροφορίες σχετικά με τις αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας ή τις ανθρωπιστικές ενέργειες.

Ο Γιόελ Ροθ, επικεφαλής ασφάλειας του Twitter, δήλωσε ότι το περιεχόμενο που παραβιάζει τη νέα πολιτική δεν θα προωθείται στους χρήστες. Το Twitter ανακοίνωσε ότι η εφαρμογή της νέας πολιτικής θα επικεντρωθεί στις διεθνείς ένοπλες συγκρούσεις, ξεκινώντας από την Ουκρανία.

Οι ρωσικοί κρατικοί οργανισμοί μέσων ενημέρωσης έχουν ήδη απαγορευτεί στην Ευρώπη σε πολλές πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, περιλαμβανομένου του Twitter.