Τραμπ: Άνοιξε πολιτικό γραφείο στην Φλόριντα

Τραμπ: Άνοιξε πολιτικό γραφείο στην Φλόριντα

Ο Ντόναλντ Τραμπ άνοιξε χθες Δευτέρα γραφείο στη Φλόριντα το οποίο θα διαχειρίζεται τις υποχρεώσεις του ως πρώην προέδρου και θα προωθεί την πολιτική του ατζέντα.

"Το γραφείο θα είναι υπεύθυνο για την διαχείριση της αλληλογραφίας του Ντόναλντ Τραμπ, των δημόσιων ανακοινώσεών του, των εμφανίσεών του και των δραστηριοτήτων του για την προώθηση των συμφερόντων των ΗΠΑ, αλλά και για τη συνέχιση της ατζέντας της πρώην κυβέρνησης μέσω ενεργειών και δημοσίων δράσεων ακτιβισμού", αναφέρει ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση έγινε την ίδια ημέρα κατά την οποία η Βουλή των Αντιπροσώπων παρέδωσε στην Γερουσία το κατηγορητήριο κατά του Ντόναλντ Τραμπ, που αναφέρει ότι υποκίνησε σε εξέγερση με ομιλία προς τους υποστηρικτές του πριν από τη εισβολή στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου.

Η δίκη του στη Γερουσία αναμένεται να ξεκινήσει στις 9 Φεβρουαρίου.

Στις αποχαιρετιστήριες δηλώσεις του κατά την τελευταία ημέρα του στην προεδρία, την περασμένη Τετάρτη, ο Τραμπ είπε στους υποστηρικτές του: "Θα επιστρέψουμε με κάποιο τρόπο".

Ο Τραμπ δεν έχει κάνει καμία δημόσια εμφάνιση από εκείνη την ημέρα που πέταξε για το εξοχικό του στο θέρετρο Μαρ-α-Λάγκο του Παλμ Μπιτς στη Φλόριντα.

Προτού παραδώσει την προεδρία ο Τραμπ είχε μιλήσει με συνεργάτες του σχετικά με την ίδρυση ενός νέου πολιτικού κόμματος που θα αποκαλείται "Πατριωτικό Κόμμα", σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

AP Photo/Alex Brandon