8ος χρόνος, ημέρα 2432η
Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022

Το ψευδοκράτος επεκτείνει την οργανωμένη παραλία στα Βαρώσια

Το ψευδοκράτος επεκτείνει την οργανωμένη παραλία στα Βαρώσια
AP

Σε ακόμα μία προκλητική ενέργεια προχωρά το ψευδοκράτος στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων, σε αντίθεση με τις αποφάσεις και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Προχωρά σε επέκταση της οργανωμένης παραλίας από το ύψος του ξενοδοχείου King George έως και την πολυκατοικία Ωκεανία. Πρόκειται για μια περιοχή έκτασης περίπου 600 μέτρων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ έχουν μεταφερθεί εκεί και ξαπλώστρες με ομπρέλες ενώ το σημείο ήταν προσβάσιμο για το κοινό, όχι όμως υπό μορφή οργανωμένης παραλίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι κατοχικές αρχές άνοιξαν τμήμα της περιφραγμένης πόλης της Αμμοχώστου τον Οκτώβριο του 2020. Στις 15 Νοεμβρίου της ίδιας χρονιάς ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν είχε επισκεφθεί την παραλία της Χρυσής Ακτής, όπου επιτρέπεται η είσοδος σε όλους. Άλλες δύο παραλίες έχουν ανοίξει, η μία αρχικά μόνο για τα μέλη του κατοχικού στρατού και μετέπειτα η άλλη για πολίτες του ψευδοκράτους και της Τουρκίας μόνο.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε δηλώσεις του τονίζει ότι θα αγωνιστεί για την επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της αλλά και για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού.

Διαβάστε ακόμα: Αναστασιάδης για Αμμόχωστο: Θα προβούμε στα δέοντα διαβήματα κατά των νέων ενεργειών της Τουρκίας