Το Μαρόκο αναστέλλει όλες τις διεθνείς εισερχόμενες πτήσεις για δύο εβδομάδες

Το Μαρόκο αναστέλλει όλες τις διεθνείς εισερχόμενες πτήσεις για δύο εβδομάδες

Στην απαγόρευση όλων των εισερχόμενων διεθνών επιβατικών πτήσεων για δύο εβδομάδες ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει από τη Δευτέρα το Μαρόκο, προκειμένου να εμποδιστεί η διασπορά της νέας, ιδιαίτερα μολυσματικής, μετάλλαξης «Όμικρον» του κορονοϊού.

«Λόγω της ταχείας διάδοσης της νέας μετάλλαξης του κορονοϊού "Όμικρον", κυρίως στην Ευρώπη και την Αφρική και η ανάγκη να διατηρηθούν τα επιτεύγματα του Μαρόκου στη μάχη κατά της πανδημίας, όλες οι απευθείας επιβατικές πτήσεις προς το Βασίλειο του Μαρόκου αναστέλλονται για δύο εβδομάδες, ξεκινώντας από τις 23:59 της Δευτέρας 29ης Νοεμβρίου», αναφέρεται στην ανακοίνωση της μαροκινής διυπουργικής επιτροπής.

Πριν την ανακοίνωση, το Μαρόκο είχε προχωρήσει σε διακοπή όλων των πτήσεων από και προς τη Γαλλία, ενώ διεκόπη και η ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Ευρώπη.

Σύμφωνα με το μαροκινό υπουργείο Υγείας, 116 κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο. Από την αρχή της πανδημίας στη χώρα έχουν μολυνθεί 949.648 άνθρωποι, ενώ πάνω από 22 εκατ. πολίτες (22.631.370) είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ενώ 1.641.169 έχουν κάνει και την τρίτη δόση του εμβολίου.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ του Σαββάτου το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι προχωρά στην απαγόρευση εισόδου στη χώρα σε πολίτες από το εξωτερικό για 14 ημέρες.