Ταξιδιωτική οδηγία ΗΠΑ για Βολιβία - Αποσύρουν τις οικογένειες διπλωματικού προσωπικού

Ταξιδιωτική οδηγία ΗΠΑ για Βολιβία - Αποσύρουν τις οικογένειες διπλωματικού προσωπικού

Εντολή να επαναπατριστούν, εξαιτίας της αναταραχής στη Βολιβία, δόθηκε στα μέλη των οικογενειών υπαλλήλων της κυβέρνησης των ΗΠΑ που υπηρετούν στην επικράτεια της Βολιβίας, όπως ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ταυτόχρονα, το αμερικανικό ΥΠΕΞ εξέδωσε οδηγία προς τους Αμερικανούς, προειδοποιώντας τους εναντίον των ταξιδιών στη Βολιβία και τονίζοντας πως έχει περιορισμένες δυνατότητες να τους προσφέρει προξενική συνδρομή ή άλλη βοήθεια εάν τη χρειαστούν, καθώς η πολιτική κρίση στο κράτος των Άνδεων που οδήγησε τον Έβο Μοράλες να παραιτηθεί από την προεδρία και να ζητήσει πολιτικό άσυλο στο Μεξικό συνεχίζεται.

7 νεκροί στα επεισόδια 

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν, εκ των οποίων τέσσερις από σφαίρες, στα μετεκλογικά επεισόδια στη Βολιβία τα οποία οδήγησαν στην παραίτηση του Έβο Μοράλες από την προεδρία, σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα της χώρας.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Λα Πας (δυτικά), δύο στη Σάντα Κρους (ανατολικά) και τρεις σε συγκρούσεις στην Κοτσαμπάμπα (κεντρικά), διευκρίνισε ο Χουάν Λαντσίπα, προσθέτοντας ότι διενεργούνται έρευνες για καθεμία από τις υποθέσεις αυτές.

Οι ΗΠΑ θεωρούν την αποχώρηση από τη χώρα του Έβο Μοράλες «θετική» εξέλιξη

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θεωρεί την αποχώρηση από τη Βολιβία του Έβο Μοράλες «θετικό βήμα». «Η αποχώρηση του Μοράλες είναι πράγματι θετικό βήμα για να αρχίσει να ηρεμεί η κατάσταση επί του πεδίου στη Βολιβία», ανέφερε ανώτερο στέλεχος της κυβέρνησης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ χθες Τρίτη. 

«Το Μεξικό ειδοποίησε τις ΗΠΑ για την πρόθεσή του να προσφέρει άσυλο στον Μοράλες και του προτείναμε να προσφέρουμε υλικοτεχνική υποστήριξη εάν χρειαζόταν», πρόσθεσε ο ίδιος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

AP Photo/Natacha Pisarenko