Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020, 11:20

-A +A

«Στροφή» Ρεπουμπλικανών Γερουσιαστών για απόσυρση των κατηγοριών εις βάρος Τραμπ

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020, 11:20
«Στροφή» Ρεπουμπλικανών Γερουσιαστών για απόσυρση των κατηγοριών εις βάρος Τραμπ
-A +A

Παρά το γεγονός ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος έχει αφήσει να εννοηθεί ότι υποστηρίζει την απόσυρση των κατηγοριών χωρίς την διεξαγωγή δίκης, ωστόσο Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές που έχουν ταχθεί υπέρ της άμεσης έναρξης της δίκης, για την καθαίρεση του Ντόναλντ Τραμπ, εξέφρασαν χθες την αντίθεσή τους σε κάθε προσπάθεια απαλλαγής του Αμερικανού προέδρου από τις κατηγορίες, χωρίς διεξαγωγή δίκης.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων που βρίσκεται υπό τον κοινοβουλευτικό έλεγχο των Δημοκρατικών αναμένεται ότι εντός της εβδομάδας θα έχει αποστείλει τις κατηγορίες στην Γερουσία, κατόπιν και της σχετικής έγκρισης από την Δημοκρατική Πρόεδρο του Σώματος, Νάσι Πελόζι.

Παραταύτα, ο ηγέτης της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στο ίδιο νομοθετικό σώμα Μιτς ΜακΚόνελ έχει υποσχεθεί ότι θα βοηθήσει στην αθώωση του προέδρου Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε την Κυριακή να έχει αλλάξει την θέση του για το πως πρέπει να προχωρήσει η Γερουσία, καθώς σε ανάρτησή του στο Twitter έγραψε ότι η διεξαγωγή μιας κανονικής δίκης θα προσδώσει στους Δημοκρατικούς αξιοπιστία, την οποία δεν αξίζουν.

Ο ίδιος άφησε να εννοηθεί ότι υποστηρίζει την απόσυρση των κατηγοριών χωρίς την διεξαγωγή δίκης.

«Σχεδόν δεν υπάρχει ενδιαφέρον», μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών για μία πρόταση απόσυρσης των κατηγοριών που έχει απαγγείλει η Βουλή των Αντιπροσώπων, δήλωσε χθες ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Ρόι Μπλαντ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Φωτογραφία: AP

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα