Σκωτία: Το δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή κατά του κλεισίματος της Βουλής

Σκωτία: Το δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή κατά του κλεισίματος της Βουλής

Αρνητική ήταν η απάντηση του δικαστηρίου της Σκωτίας στο αίτημα για προσωρινό «μπλοκ» στην απόφαση του Μπόρις Τζόνσον για αναστολή της λειτουργίας της Βουλής των Κοινοτήτων, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα βρετανικά μέσα. 

Την ίδια ώρα, ωστόσο, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το δικαστήριο εξέφρασε την προθυμία να προχωρήσει σε ακρόαση των επιχειρημάτων των δύο πλευρών την επόμενη εβδομάδα. Ο Δικαστής Λόρδος Ντόχερτι ανέφερε «είναι προς το συμφέρον όλων να ακουστούν και οι δυο πλευρές».

Η δικαστική απόφαση σημαίνει ότι η πολιτική απόφαση για αναστολή του κοινοβουλίου παραμένει για την ώρα σε ισχύ, μέχρι να γίνει η πλήρης εξέταση του αιτήματος την ερχόμενη εβδομάδα.

Υπό εξέταση βρίσκονται δύο ακόμα παρόμοιες δικαστικές προσφυγές, μία στο Μπέλφαστ και μία στο Λονδίνο. Η προσφυγή στο Μπέλφαστ από ομάδα πολιτών θα εξεταστεί σήμερα. Η προσφυγή στο Λονδίνο, από τη γνωστή επιχειρηματία Τζίνα Μίλερ, αναμένεται να συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα. Όπως αναφέρουν δε τα βρετανικά μέσα είναι η πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία της χώρας που πρώην πρωθυπουργός και μάλιστα των Συντηρητικών συμμετέχει σε δικαστική διαμάχη εναντίον απόφασης πρωθυπουργού που βρίσκεται στην εξουσία. 

AP Photo