ΓΔ: 902,04 2,14 (0,24 %)

Τζίρος: 72,38 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1991η
Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021

ΓΔ: 902,04 2,14 (0,24 %)

Τζίρος: 72,38 εκατ. €   RT

Σήμερα η πρώτη ομιλία του Τραμπ μετά την αποχώρηση από τον Λευκό Οίκο

Σήμερα η πρώτη ομιλία του Τραμπ μετά την αποχώρηση από τον Λευκό Οίκο

Την πρώτη του εμφάνιση μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο στις 20 Ιανουαρίου αναμένεται να πραγματοποιήσει ο πρώην πρόεδρος Ντοναλντ Τραμπ, στο πλαίσιο του Συνεδρίου Συντηρητικής Πολιτικής Δράσης (CPAC) που λαμβάνει χώρα στο Ορλάντο.

Σύμφωνα με πηγές του περιβάλλοντος του, ο Τραμπ θα μιλήσει για «το μέλλον των Ρεπουμπλικάνων και του συντηρητικού κινήματος», στη προσπάθεια του να καταστήσει εαυτόν ως τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη του κόμματος, χωρίς ακόμα να έχει ανακοινώσει αν θα είναι υποψήφιος το 2024.

«Προφανώς θα μιλήσει για την πεποίθησή του ότι οι εκλογές είχαν σημαντικές επιπτώσεις», δήλωσε ένας σύμβουλος του πρώην προέδρου. "Ωστόσο, πιστεύω και ελπίζω να περιστραφεί στο πώς αντιμετωπίζουμε τη σοσιαλιστική ατζέντα του Μπάιντεν για την Αμερική και ελπίζω ότι θα είναι για το μέλλον και όχι για το παρελθόν", είπε η ίδια πηγή στο Reuters.

Ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκρέιαμ, ένας από τους στενότερους συμμάχους του Τραμπ στο Κογκρέσο, είπε σε δημοσιογράφους στο Καπιτώλιο ότι αναμένει από τον πρώην πρόεδρο να μιλήσει για τα πολιτικά του επιτεύγματα και τα μειονεκτήματα της προσέγγισης του Μπάιντεν στη μετανάστευση και την ενέργεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση POLITICO / Morning Consult που διεξήχθη τις ημέρες μετά τη δεύτερη δίκη του Τραμπ, το 57% των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων δήλωσε ότι ήθελαν ο πρώην πρόεδρος να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο κόμμα τους.

Παράλληλα, ο Γερουσιαστής των Ρεπουμπλικάνων Μιτ Ρομνεϊ εκ των σημαντικότερων επικριτών του Ντοναλντ Τραμπ εκτίμησε προ ημερών, ότι αν ο πρώην πρόεδρος είναι υποψήφιος για το χρίσμα το 2024, τότε είναι πολύ πιθανό να το κερδίσει.

Σε συνέντευξη για λογαριασμό της New York Times, ο Ρεπουμπλικανός της Γιούτα δήλωσε «σίγουρος» ότι ο πρώην πρόεδρος θα παίξει σημαντικό ρόλο τα επόμενα χρόνια - τονίζοντας ότι ο Τραμπ έχει «μακράν τη πιο βροντερή φωνή και μεγάλο αντίκτυπο κόμμα».

Αξίζει να σημειωθεί οτι ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, Μιτς ΜακΚόνελ με τον οποίο ο Τραμπ υπήρξε στενός σύμμαχος αλλά η σχέση τους διαταράχθηκε μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο, είπε ότι θα στήριζε τον πρώην πρόεδρο αν κέρδιζε το χρίσμα το 2024.