ΠΟΥ: Αδύνατον να προβλεφθεί σε ποιές χώρες θα εξαπλωθεί ο ιός

 ΠΟΥ: Αδύνατον να προβλεφθεί σε ποιές χώρες θα εξαπλωθεί ο ιός

Το ξέσπασμα του κορονοϊού παραμένει ένα επείγον περιστατικό για την Κίνα και είναι αδύνατον να προβλεφτεί πού θα εξαπλωθεί η επιδημία, δήλωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρέσους μετά τον τελευταίο απολογισμό που καταγράφει περίπου 500 κρούσματα σε 24 χώρες, σύμφωνα με το Reuters.

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρέσους δήλωσε στην Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια ότι παίρνει κουράγιο από τις ενέργειες της Κίνας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, αλλά ότι εξακολουθεί να ανησυχεί για την αύξηση των κρουσμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι ο απολογισμός των νεκρών από τον νέο κοροναϊό έφτασε σήμερα τους 1.523 στην Κίνα, ενώ ο πρώτος θάνατος στην Ευρώπη σημειώθηκε στη Γαλλία.

Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων στο πλαίσιο αυτό ο κρατικό δίκτυο CCTV μετέδωσε δηλώσεις του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ ο οποίος ανακοίνωσε ότι η Κίνα θα συστήσει ένα εθνικό σύστημα προμηθειών και αγορών για επείγουσες καταστάσεις καθώς και ένα πλήρες σύστημα αντιμετώπισης έκτακτων επιδημιών.

Ο κινέζος πρόεδρος είπε ότι η Κίνα θα πρέπει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διατηρήσει τον οικονομικό και κοινωνικό έλεγχο στη μάχη της καταπολέμησης του κορονοϊού και να αποφύγει να προκαλέσει πανικό που μπορεί να οδηγήσει σε δευτερογενείς «καταστροφές».