Πλειοψηφία πια οι Αμερικανοί που θεωρούν ότι ο Τραμπ βλάπτει την οικονομία των ΗΠΑ
Δημοσκόπηση Financial Times/Peterson

Πλειοψηφία πια οι Αμερικανοί που θεωρούν ότι ο Τραμπ βλάπτει την οικονομία των ΗΠΑ

Οι χειρισμοί του Ντόναλντ Τραμπ στην οικονομία των ΗΠΑ δεν ωφελούν πλέον την υποψηφιότητά του δύο εβδομάδες πριν από την ημέρα των εκλογών, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της εφημερίδας Financial Times βάσει της οποίας οι Αμερικανοί θεωρούν ότι οι πολιτικές του προέδρου βλάπτουν παρά να βοηθούν την ανάκαμψη.

Η έρευνα σε μη εγγεγραμμένους ψηφοφόρους πριν από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου για τη FT και το Ίδρυμα Peter G Peterson διαπίστωσε ότι το 46% των Αμερικανών πιστεύουν ότι οι πολιτικές του Τραμπ έχουν βλάψει την οικονομία, σε σύγκριση με το 44% που έχει θετική άποψη.

Ήταν η πρώτη φορά φέτος που το μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτηθέντων δήλωσε ότι οι πολιτικές του προέδρου έχουν πληγώσει παρά βοηθήσει την οικονομία,  μια σημαντική πτώση από την αρχή της πανδημίας. Τον Μάρτιο, προτού ο Covid-19 χτυπήσει σφόδρα τις ΗΠΑ, οι Αμερικανοί πίστευαν ότι οι πολιτικές του Τραμπ ήταν θετικές για την οικονομία με 11 μονάδες διαφορά.

Σημειώνεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έχει διαφορά 9,1% κατά μέσο όρο στις δημοσκοπήσεις, από τον αντίπαλο του Τζο Μπάιντεν σύμφωνα με την ιστοσελίδα RealClearPolitics.