Πεσκόφ: Εχθρικό κράτος οι ΗΠΑ και οι χώρες της Δύσης

Πεσκόφ: Εχθρικό κράτος οι ΗΠΑ και οι χώρες της Δύσης

Ως «εχθρικό κράτος» χαρακτήρισε τις ΗΠΑ αλλά και τη Δύση ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, κατά τη διάρκεια διάλεξης του τονίζοντας πως οι δυτικές χώρες είναι έτοιμες να κάνουν τα πάντα για να εμποδίσουν τη Ρωσία να ζήσει όπως θέλει

«Μερικές φορές φαίνεται ότι η ύπαρξη της Ρωσίας αυτή καθαυτή ενοχλεί συνολικά τη Δύση και είναι έτοιμη να κάνει τα πάντα για να μας εμποδίσει να αναπτυχθούμε όπως θέλουμε και να ζήσουμε όπως θέλουμε», είπε σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο Πεσκόφ πρόσθεσε ότι η Ρωσία δεν μπορεί να απομονωθεί με κανέναν τρόπο.

«Στην εποχή μας είναι αδύνατο να απομονώσουμε το ένα έκτο της γης είτε πολιτικά, είτε οικονομικά, διπλωματικά, είτε πληροφοριακά», τόνισε.

Πάντως, ο Πεσκόφ δήλωσε σίγουρος ότι «όλα θα πάνε καλά».

«Είμαστε σίγουροι ότι όλα θα πάνε καλά, και είμαστε σίγουροι ότι θα κερδίσουμε, θα πετύχουμε όλους τους στόχους», είπε.

«Εχθρικό κράτος οι ΗΠΑ»

Παράλληλα, σημείωσε ότι οι χώρες της Δύσης, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, έχουν γίνει «εχθρικά κράτη».

«Ένας υβριδικός πόλεμος είναι αυτό που συμβαίνει τώρα, αυτό που αντιμετωπίζουμε», δήλωσε. «Δεν είναι μόνο Αμερικανοί και Βρετανοί σύμβουλοι που λένε στους Ουκρανούς εθνικιστές με όπλα τι να κάνουν, που τους δίνουν πληροφορίες πληροφοριών και έτσι όχι. Αυτός είναι ένας διπλωματικός πόλεμος, ένας πολιτικός πόλεμος, αυτές είναι απόπειρες να μας απομονώσουν στον κόσμο, ένας οικονομικός πόλεμος».

«Ναι, εξακολουθούμε να τα ονομάζουμε μη φιλικά κράτη, αλλά θα έλεγα ότι αυτά είναι ήδη εχθρικά κράτη, γιατί αυτό που κάνουν είναι πόλεμος», κατέληξε.