7ος χρόνος, ημέρα 2097η
Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021

Περισσότεροι οι άνδρες εμβολιασμένοι στην Ινδία

Περισσότεροι οι άνδρες εμβολιασμένοι στην Ινδία
APimages

Πολλοί περισσότεροι άνδρες στην Ινδία έχουν εμβολιαστεί κατά της COVID-19 σε σχέση με γυναίκες, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα Τρίτη, γεγονός που αποτυπώνει την ανισότητα μεταξύ των φύλων στην προσπάθεια ανοσοποίησης της χώρας.

Η Ινδία έχει εμβολιάσει μερικώς ή πλήρως περίπου 101 εκατ. άνδρες, περίπου 17% περισσότερους από γυναίκες. Οι άνδρες αντιστοιχούν στο 54% του συνολικού αριθμού των εμβολιασμένων, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Σε πολλές περιοχές της χώρας που τελούν υπό ομοσπονδιακές αρχές, στην πρωτεύουσα Δελχί και σε μεγάλα κρατίδια όπως η Ουτάρ Πραντές καταγράφονται κάποιες από τις χειρότερες ανισότητες. Μόνο η Κεράλα στα νότια και η Τσατίσγκαρ στην κεντρική Ινδία έχουν εμβολιάσει περισσότερες γυναίκες από άνδρες.

Περιορισμένες σε οικιακές δουλειές

«Παρατηρούμε ότι οι άνδρες, κυρίως σε μικρές πόλεις και χωριά, προτιμούν να κάνουν το εμβόλιο πριν από τις γυναίκες καθώς πρέπει να ταξιδέψουν για δουλειά, ενώ οι γυναίκες είναι περιορισμένες σε οικιακές δουλειές», δήλωσε ο Πρασάντ Πάντγια, ιατρικός διευθυντής σε μεγάλο κρατικό νοσοκομείο στο δυτικό κρατίδιο στο Γκουτζαράτ.

Η Ινδία, με πληθυσμό 1,3 δισ. κατοίκων, έχει περίπου 6% περισσότερες άνδρες από γυναίκες.

Σύμφωνα επίσης με κυβερνητικά στοιχεία, οι Ινδοί που ζουν σε αστικά κέντρα εμβολιάζονται πολύ γρηγορότερα από τα εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν σε αγροτικές περιοχές. Αυτό οφείλεται εν μέρει στην πολιτική που βοήθησε τις πλουσιότερες πόλεις να αγοράσουν περισσότερες δόσεις εμβολίων από τις αγροτικές περιοχές.

Η Ινδία έχει έως τώρα χορηγήσει 233,7 εκατ. δόσεις, τις περισσότερες στον κόσμο μετά την Κίνα και τις ΗΠΑ, αλλά έχει δώσει τις απαραίτητες δύο δόσεις σε μόνο το 5% περίπου των 950 εκατ. ενηλίκων.

Η χώρα έχει τον δεύτερο υψηλότερο στον κόσμο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού μετά τις ΗΠΑ, με συνολικό αριθμό περιστατικών κοντά στα 29 εκατ., σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας. Στη χώρα έχουν καταγραφεί επίσημα 351.309 θάνατοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ