O Μπάιντεν δημοσίευσε τις φορολογικές του δηλώσεις λίγο πριν το ντιμπέιτ

O Μπάιντεν δημοσίευσε τις φορολογικές του δηλώσεις λίγο πριν το ντιμπέιτ

Λίγες ώρες πριν το πρώτο ντιμπέιτ με τον Ντόναλντ Τραμπ ενόψει των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ και με φόντο τις αποκαλύψεις για τις φορολογικές παρατυπίες του προέδρου, ο αντίπαλος του Τζο Μπάιντεν έδωσε στη δημοσιότητα τη δική του φορολογική δήλωση.

Σύμφωνα με το δίκτυο CNBC, ο Μπάιντεν και η σύζυγός του, Τζιλ, δήλωσαν 944.737 χιλιάδες δολάρια σε φορολογητέο εισόδημα πέρυσι και πλήρωσαν 299.346 δολάρια σε ομοσπονδιακούς φόρους εισοδήματος, ήτοι 31%. 

Η δημοσίευση των δηλώσεων του Μπάιντεν αλλά και της υποψήφιας αντιπροέδρου του Καμάλα Χάρις, λίγες ώρες πριν το πρώτο ντιμπέιτ προσθέτουν ένα ακόμα βάρος στον πρόεδρο δεδομένου ότι ο ίδιος φέρεται να πλήρωνε 750 δολάρια τα έτη 2016 και 2017. 

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της εφημερίδας New York Times που έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων ο δισεκατομμυριούχος κατασκευαστής φέρεται αφενός να πλήρωσε ένα ελάχιστο ποσό για προαναφερθείσες χρονιές, ενώ δεν πλήρωνε φόρους για τουλάχιστον δέκα χρόνια.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα, ο Νικ Άκερμαν ειδικός εισαγγελέας που μετείχε στην ομάδα δίωξης του προέδρου Ρίτσαρντ Νίξον κατά τη δική του Γουοτεργκειτ εξέφρασε την άποψη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ πιθανώς να αντιμετωπίσει δίωξη μετά το πέρας της θητείας του για φορολογική απάτη.