Ο Αλεξέι Ναβάλνι μεταφέρεται από τις φυλακές προς άγνωστη κατεύθυνση

Ο Αλεξέι Ναβάλνι μεταφέρεται από τις φυλακές προς άγνωστη κατεύθυνση

Ο φυλακισμένος ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι μεταφέρθηκε από τις φυλακές «Ματρόσκαγια Τισινά» της Μόσχας, όπως ανακοίνωσε στο Twitter ο δικηγόρος του Βαντίμ Κόμπζεφ, χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

«Φυσικά δεν γνωρίζουμε (που τον πηγαίνουν). Θα μπορούσαν να το κάνουν. Έχουμε ήδη μιλήσει γι’ αυτό, ότι στη Μόσχα εφαρμόζεται πλέον η ακόλουθη πρακτική: στέλνουν τον κόσμο να εκτίσει την ποινή του, χωρίς να περιμένουν να τεθεί σε ισχύ η απόφαση, χωρίς να περιμένουν καν την υποβολή της έφεσης», δήλωσε ο Κόμπζεφ στην εφημερίδα Novaya Gazeta.

Επίσης η συνήγορος υπεράσπισής του, Όλγκα Μιχαήλοβα, δήλωσε ότι δεν ενημερώθηκε σε πιο σωφρονιστικό ίδρυμα μεταφέρεται ο Ναβάλνι. «Μας ειδοποιήσαν ότι ο Ναβάλνι αναχώρησε από το κέντρο κράτησης, αλλά δεν μας είπαν προς ποια κατεύθυνση, Περιμένουμε, ότι μόλις φθάσει , θα ενημερώσουν τους συγγενείς του», δήλωσε στο πρακτορείο TASS η Μιχαήλοβα, δηλώνοντας ότι η τόσο βιαστική μεταφορά του από την απομόνωση παραβιάζει την υπάρχουσα πρακτική.

Πριν λίγες μέρες ο Ναβάλνι έχασε την έφεση του κατά της απόφασης για τριετή σχεδόν φυλάκισή του, που σύμφωνα με τον ίδιο είχε πολιτικά κίνητρα, ωστόσο μειώθηκε ελαφρά η ποινή του.

Ο Ναβάλνι φυλακίστηκε νωρίτερα αυτό τον μήνα για παράβαση των όρων αναστολής της προηγούμενης ποινής του. Χώρες της Δύσης έχουν καταδικάσει την υπόθεση και συζητούν πιθανές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας.

Ο Ρώσος δικηγόρος και πολιτικός επέστρεψε στη Ρωσία τον περασμένο μήνα από τη Γερμανία, όπου ανάρρωνε από τη δηλητηρίασή του στη Σιβηρία τον Αύγουστο με νευροτοξικό παράγοντα, όπως είπαν πολλές χώρες της Δύσης.