Ντ. Τραμπ: Ο Μπάιντεν πρέπει να αποδείξει πως πήρε 80 εκατ. ψήφους

Ντ. Τραμπ: Ο Μπάιντεν πρέπει να αποδείξει πως πήρε 80 εκατ. ψήφους

Παρότι ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες ότι θα εγκαταλείψει τον Λευκό Οίκο «αν» το σώμα των εκλεκτόρων επικυρώσει τη νίκη του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, σήμερα επανήλθε με νέες αμφιλεγόμενες δηλώσεις, με τις οποίες εκφράζει ανοιχτά τη δυσπιστία του απέναντι στην εκλογική διαδικασία.

«Ο Μπάιντεν μπορεί να εισέλθει στον Λευκό Οίκο ως πρόεδρος, μόνο εάν αποδείξει πως οι γελοίες 80.000.000 ψήφοι του δεν αποκτήθηκαν απατηλά και παράνομα. Εάν δείτε τι συνέβη σε Ντιτρόιτ, Ατλάντα, Φιλαδέλφεια και Μιλγουόκι, με την τεράστια απάτη ψήφων, καταλαβαίνουμε ότι το πρόβλημα είναι άλυτο».

Το Twitter από την πλευρά του εμφάνισε την επισήμανση ότι η συγκεκριμένη δήλωση για απάτη στις εκλογές είναι αμφιλεγόμενη, επισήμανση που έχει χρησιμοποιήσει και σε παλαιότερα σχόλια του Τραμπ προς αποφυγή διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Τη Δευτέρα, μετά από εβδομάδες καθυστέρησης της διαδικασίας μετάβασης, ο Τραμπ επέτρεψε στη Γενική Υπηρεσία Διοίκησης (GSA) να δώσει πρόσβαση στην εκστρατεία του Μπάιντεν σε κυβερνητικούς πόρους και προσωπικό.

Ο απερχόμενος πρόεδρος αρνήθηκε να πει αν θα παρευρεθεί στην ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν, μια εθιμοτυπική διαδικασία που μετρά δεκαετίες ως ένδειξη ενότητας για τη χώρα. Το 2016, ο πρώην Πρόεδρος Ομπάμα παρευρέθηκε στην ορκωμοσία του Τραμπ, μαζί με τον Τζόρτζ Μπους τον Νεότερο, ενώ εκεί βρίσκονταν και η αντίπαλος του Χίλαρι Κλίντον.