Ντ. Τραμπ: «Εντελώς γελοία» η διαδικασία αποπομπής μου

Ντ. Τραμπ: «Εντελώς γελοία» η διαδικασία αποπομπής μου
AP Photo/Alex Brandon

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, που δέχεται πιέσεις να παραιτηθεί αφού οι υποστηρικτές του εισέβαλαν στο Καπιτώλιο, την περασμένη εβδομάδα, χαρακτήρισε σήμερα «εντελώς γελοία» τη διαδικασία παραπομπής του, για δεύτερη φορά.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ενώ αναχωρούσε από τον Λευκό Οίκο για επίσκεψη στο Άλαμο του Τέξας, όπου θα επιθεωρήσει το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό, ο Τραμπ είπε ότι υπάρχει «τεράστιος θυμός» για τις ενέργειες που γίνονται για την παραπομπή του και συμπλήρωσε: «Δεν θέλω βία».

Παράλληλα, σχολίασε για τη διαδικασία απομπομπής του ότι πρόκειται για «κυνήγι μαγισσών».

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ δεν απάντησε όταν ρωτήθηκε, εάν θα παραιτηθεί πριν από το τέλος της θητείας του την επόμενη εβδομάδα.

«Αυτά που είπα δεν ήταν ακατάλληλα» δήλωσε ο Τραμπ όταν ρωτήθηκε για το αν η ρητορική του συνέβαλε στα επεισόδια, αρνούμενος να αναλάβει για μια ακόμα φορά την ευθύνη για τα γεγονότα. Όσον αφορά τον αποκλεισμό του απο τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, ο Τραμπ είπε: «Νομίζω ότι η Big Tech έκανε ένα τρομερό λάθος».

Χθες, ο Τραμπ και ο αντιπρόεδρός του Μάικ Πενς συναντήθηκαν για πρώτη φορά μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο. Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος «επαναβεβαίωσαν ότι όσοι παραβίασαν τον νόμο και εισέβαλαν στο Καπιτώλιο δεν αντιπροσωπεύουν το κίνημα "Πρώτα η Αμερική" που υποστηρίζεται από 75 εκατομμύρια Αμερικανούς», είπε ο αξιωματούχος.