Νέα Υόρκη: Μειώνονται οι θάνατοι από τον κορονοϊό -  42 νεκροί σε 24ώρες

Νέα Υόρκη: Μειώνονται οι θάνατοι από τον κορονοϊό - 42 νεκροί σε 24ώρες

Η Νέα Υόρκη κατέγραψε την Παρασκευή τον χαμηλότερο ημερήσιο απολογισμό νέων θανάτων από κορονοϊό, σύμφωνα με τον κυβερνήτη Κουόμο, ο οποίος ανακοίνωσε 42 νέους θανάτους. Παράλληλα καταγράφηκε ο χαμηλότερος ημερήσιος αριθμός εισαγωγών σε νοσοκομεία, σύμφωνα με το CNBC.

Στις 24 Μαΐου η Νέα Υόρκη κατέγραψε για πρώτη φορά ημερήσιο απολογισμό θανάτων που ήταν κάτω από 100. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Κουόμο, παρατηρείται σταδιακή μείωση των ημερήσιων θανάτων σε σχέση με τον μ.ό. των 800 θανάτων ανά ημέρα στα τέλη Μαρτίου - αρχές Απριλίου.

Ο κυβερνήτης απέδωσε τη σημαντική πρόοδο στους Νεοϋορκέζους που «άλλαξαν τις θεμελιώδεις συμπεριφορές τους». «Πριν από οκτώ εβδομάδες είχαμε 800 νεκρούς. Οκτώ εβδομάδες αργότερα είχαμε 42 άτομα» υπογράμμισε.

Η Νέα Υόρκη ετοιμάζεται να προχωρήσει στην «πρώτη φάση» που θα ανοίξει ξανά την επόμενη Δευτέρα, ενώ ο Κουόμο προειδοποίησε ότι αν και φαίνεται να υπάρχει πρόοδος στη μάχη με τον κορονοϊό, οι διαμαρτυρίες που έχουν προκληθεί εξαιτίας του θανάτου του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό της Μινεάπολης, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αναζωπύρωση της επιδημίας.

Office of Governor Andrew M. Cuomo via AP