Μ. Τσαβούσογλου: «Η ΕΕ κακόμαθε την Κύπρο»

Μ. Τσαβούσογλου: «Η ΕΕ κακόμαθε την Κύπρο»

«Ηλίθια» χαρακτήρισε την αλληλεγγύη που επιδεικνύουν μεταξύ τους τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, υποστηρίζοντας παράλληλα πως με αυτόν τον τρόπο «κακόμαθαν την Κύπρο», ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει πως «η Τουρκία πρέπει να είναι ισχυρή και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αλλά και στο πεδίο της μάχης».

Μιλώντας σε εκδήλωση της νεολαίας του AKP με θέμα τις εξελίξεις στη Μεσόγειο, ο Τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε πως η Τουρκία οφείλει να είναι ισχυρή και στους δύο τομείς ώστε η πολιτική της να χαρακτηριστεί πετυχημένη, φέρνοντας ως παράδειγμα την τακτική που ακολουθήθηκε στην περίπτωση της δημιουργίας της «ασφαλούς ζώνης» στη βορειοανατολική Συρία.

«Ισχυρή εξωτερική πολιτική και στο τραπέζι και στο πεδίο της μάχης. Αυτό είναι το βασικό στοιχείο εξωτερική πολιτική της Τουρκίας σήμερα», ανέφερε, σύμφωνα με δημοσίευμα του Φιλελεύθερου Κύπρου.

Στη συνέχεια, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έστρεψε τα βέλη τόσο εναντίον της Κύπρου όσο και εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά με την στήριξη και την αλληλεγγύη της τελευταίας προς την Κυπριακή Δημοκρατία, αναφέροντας πως οι Ευρωπαϊοι με αυτήν την τακτική τους «κακόμαθαν» την κυπριακή πλευρά.

«Τότε εμείς τί κάναμε; Στείλαμε τα γεωτρύπανά μας και ξεκινήσαμε γεωτρήσεις. Εδώ δείχνουμε τη δύναμή μας στο πεδίο, τώρα προχωρούμε το διπλωματικό σκέλος του. Και θα συνεχίσουμε επειδή έχουμε δίκιο. Άλλωστε δεν συζητούμε με κανένα τη δική μας υφαλοκρηπιδα. Ούτε επιτρέπουμε να ανοίξει συζήτηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

AP Photo/Burhan Ozbilici