Κομισιόν: Σύσταση για άρση του πλήρους ταξιδιωτικού αποκλεισμού της Βρετανίας

Κομισιόν: Σύσταση για άρση του πλήρους ταξιδιωτικού αποκλεισμού της Βρετανίας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνιστά στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να διευκολύνουν την επανάληψη της κυκλοφορίας με το Ηνωμένο Βασίλειο για τις «απαραίτητες μετακινήσεις» ώστε «να αποφευχθούν τα κενά στην αλυσίδα τροφοδοσίας».

Μετά την ταχεία αύξηση των κρουσμάτων της COVID-19 σε περιοχές της Αγγλίας, εκ των οποίων μεγάλο μέρος ανήκει σε μια νέα μετάλλαξη του ιού, η Επιτροπή ενέκρινε σήμερα σύσταση σχετικά με μια συντονισμένη προσέγγιση στα μέτρα ταξιδιού και μεταφοράς.

Η σύσταση βασίζεται σε προηγούμενη που είχε εκδοθεί από το Συμβούλιο στις 13 Οκτωβρίου σχετικά με μια συντονισμένη προσέγγιση για την ελεύθερη κυκλοφορία ως απάντηση στην πανδημία της COVID19.

«Παρόλο που είναι σημαντικό να ληφθούν γρήγορα προσωρινά προληπτικά μέτρα για τον περιορισμό της περαιτέρω εξάπλωσης του νέου στελέχους του ιού και όλα τα μη απαραίτητα ταξίδια προς και από το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να αποθαρρύνονται, θα πρέπει να διευκολύνονται τα απαραίτητα ταξίδια και η διέλευση των επιβατών. Οι απαγορεύσεις πτήσεων και σιδηροδρομικών συνδέσεων θα πρέπει να σταματήσουν δεδομένης της ανάγκης να διασφαλιστούν τα απαραίτητα ταξίδια και να αποφευχθούν οι διακοπές της αλυσίδας εφοδιασμού», αναφέρει η κοινή ανακοίνωση των Επιτροπών, Ιλβα Γιόχανσον, Ντιντιέ Ρέιντερς και Αντινα Βαλέαν.