Τρίτη 31 Μαρτίου 2020, 16:47

-A +A

Ιταλία: Τρία ξενοδοχεία στη Ρώμη επιστρατεύονται για ασθενείς με ήπια συμπτώματα

Τρίτη 31 Μαρτίου 2020, 16:47
Ιταλία: Τρία ξενοδοχεία στη Ρώμη επιστρατεύονται για ασθενείς με ήπια συμπτώματα
-A +A

Με απόφαση των αρμόδιων αρχών, τρία ξενοδοχεία της Ρώμης θα χρησιμοποιηθούν για την καραντίνα ασθενών με covid-19. Το μεγαλύτερο, το ξενοδοχείο Marriot, βρίσκεται σε απόσταση λίγων μέτρων από το νοσοκομείο Columbus, ένα από τα ειδικευμένα κέντρα για την εισαγωγή ασθενών με κορονοϊό.

Στα δωμάτια των ξενοδοχείων θα μεταφερθούν θετικοί στον ιό ασθενείς, οι οποίοι δεν βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Ο αριθμός των ξενοδοχειακών αυτών μονάδων αναμένεται σύντομα να αυξηθεί.

Παράλληλα, η περιφέρεια του Λατίου, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Ρώμη, ζήτησε να σταματήσουν όλες οι κρουαζιέρες, διότι αποτελούν κίνδυνο για την δημόσια υγεία.

«Αν χρειαστεί, θα προσφέρουμε την αναγκαία υγειονομική βοήθεια, αλλά όσοι τουρίστες πραγματοποιούν κρουαζιέρες πρέπει να σταματήσουν να κατεβαίνουν από τα πλοία. Θα μπορούν να κατέβουν μόνο για να επιβιβαστούν άμεσα σε αεροσκάφη. Θεωρούμε ότι στην φάση αυτή όλα τα κρουαζιερόπλοια δεν πρέπει να έρχονται στην χώρα μας», δήλωσε ο περιφερειακός σύμβουλος του Λατίου για θέματα υγείας Αλεσάντρο Ντ' Αμάτο.

Έκπτωση 10% στους φτωχότερους πελάτες τους που ψωνίζουν με κρατικά κουπόνια

Πολλοί μεγάλοι όμιλοι σουπερμάρκετ στην Ιταλία αποφάσισαν να προσφέρουν εκπτώσεις 10% στα προϊόντα τους στους πιο φτωχούς πελάτες τους, των οποίων η οικονομική κατάσταση έχει γίνει ακόμη περισσότερο επισφαλής εξαιτίας της επιδημίας του κορονοϊού.

Μεταξύ των ομίλων αυτών περιλαμβάνονται οι Carrefour, Conad, Margherita Distribuzione (που αντιπροσωπεύει τις αλυσίδες Auchan και Simply) και η Coop κι η έκπτωση θα αφορά όσους αγοράζουν με τα κουπόνια που διανέμονται στους αναξιοπαθούντες πολίτες της χώρας .

Με την έκπτωση αυτή, οι όμιλοι ανταποκρίνονται στην έκκληση που εξέπεμψε το Σάββατο ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, ανακοινώνοντας την αποδέσμευση κονδυλίων για την κυκλοφορία κουπονιών για τρόφιμα, που χρηματοδοτούνται από το κράτος με 400 εκατ. ευρώ και διανέμονται από τους Δήμους. Ο Κόντε κάλεσε τους μεγάλους διανομείς να κάνουν έκπτωση 5 έως 10% σε όσους ψωνίζουν με κουπόνια. «Οφείλουμε να δημιουργήσουμε μία αλυσίδα αλληλεγγύης, κανείς δεν θα είναι μόνος του», είχε υποσχεθεί ο Κόντε.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο όμιλος Conad, με την έκπτωση αυτή τα καταστήματά του «επιδιώκουν να κάνουν μία σοβαρή συνεισφορά στην προσπάθεια που καταβάλλουν όλοι οι οικονομικοί φορείς στη χώρα, οι οποίοι προσπαθούν να εξασφαλίσουν τον εφοδιασμό που θα επιτρεψει σε πολλές οικογένειες να αντεπεξέλθουν όσο το δυνατόν καλύτερα προστατευμένες στην δύσκολη αυτή περίοδο».

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του μεγαλύτερου αγροτικού συνδικάτου της χώρας Coldiretti, λόγω των συνεπειών από την επιδημία επιπλέον 500.000 άνθρωποι έχουν προστεθεί σε αυτούς με επείγουσες διατροφικές ανάγκες , πέραν των 2,7 εκατ. που είχαν λάβει πέρυσι βοήθεια σε τρόφιμα από φιλανθρωπικές οργανώσεις όπως η Caritas, ή οι Τράπεζες Τροφίμων. Το ιδιο συνδικάτο εκτιμά πως τα αιτήματα για βοήθεια που δέχθηκε μόνο τον Μάρτιο αυξήθηκαν κατά 25-30%.

Την περασμένη Πέμπτη στη Σικελία, πελάτες επιχείρησαν να φύγουν από ένα σουπερμάρκετ χωρίς να πληρώσουν τα τρόφιμα που ψώνισαν, εξηγώντας πως δεν έχουν χρήματα.

Όπως συμβαίνει σε όλον τον ιταλικό Νότο, μεγάλο μέρος του πληθυσμού στη Σικελία ζει από τη μαύρη εργασία. Όμως τα νοικοκυριά αυτά δεν μπορούν να διεκδικήσουν τις αρωγές που προβλέπονται από την ιταλική κυβέρνηση γι' αυτούς οι οποίοι υφίστανται απώλεια εισοδήματος εξαιτίας της ισχυρής επιβράδυνσης της οικονομίας που προκαλείται από την πανδημία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

AP Photo/Andrew Medichini

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα