8ος χρόνος, ημέρα 2477η
Σάββατο, 13 Αυγούστου 2022

Ιταλία: Ενισχύεται ο κεντροαριστερός συνασπισμός ενόψει εκλογών

Ιταλία: Ενισχύεται ο κεντροαριστερός συνασπισμός ενόψει εκλογών
Shutterstock

Το ιταλικό αριστερό κόμμα των Πράσινων συμφώνησε το Σάββατο να ενταχθεί στην εκλογική συμμαχία με επικεφαλής το Δημοκρατικό Κόμμα (PD), σε μια κίνηση με στόχο την ενίσχυση της κεντροαριστεράς ενόψει των εκλογών που θα διεξαχθούν τον επόμενο μήνα.

Οι κάλπες θα στηθούν στις 25 Σεπτεμβρίου και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο συνασπισμός των συντηρητικών κομμάτων βρίσκεται σε τροχιά νίκης, με το ακροδεξιό κόμμα των «Αδελφών της Ιταλίας» να αποτελεί το μεγαλύτερο κόμμα.

«Είμαι χαρούμενος που μπορώ να παρουσιάσω αυτή τη συμφωνία που είναι αναγκαία, καθώς ο εκλογικός νόμος τιμωρεί την απομόνωση», δήλωσε ο γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος Ενρίκο Λέτα. «Η Δεξιά δεν έχασε ούτε λεπτό για να συγκροτήσει συμμαχία, σε αντίθεση με αυτούς εμείς θέλαμε να συζητήσουμε πρώτα», επισήμανε.

Το Δημοκρατικό Κόμμα, το μεγαλύτερο κόμμα της κεντροαριστεράς, έχει ήδη συμφωνήσει να συνεργαστεί με το κεντρώο κόμμα της Δράσης (Azione). Επίσης, ο Λέτα ανακοίνωσε συμφωνία με την Πολιτική Δέσμευση (Impegno Civico), ένα μικρό κεντρώο κόμμα, που ιδρύθηκε πρόσφατα από τον υπουργό Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο, ο οποίος τον περασμένο μήνα παραιτήθηκε από το Κίνημα των Πέντε Αστέρων.

Πηγή: Reuters