Ιταλία: Αποπομπή στελέχους της Λέγκα από την κυβέρνηση θα ζητήσει ο T. Κόντε

Ιταλία: Αποπομπή στελέχους της Λέγκα από την κυβέρνηση θα ζητήσει ο T. Κόντε

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προτείνει στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο την απομάκρυνση ενός υφυπουργού ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε ένα σκάνδαλο δωροδωκιών, μια απόφαση που συνιστά πλήγμα για τη Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι.

Ο Αρμάντο Σίρι, υφυπουργός Μεταφορών και οικονομικός σύμβουλος του Σαλβίνι, είναι υπό διερεύνηση από την ιταλική δικαιοσύνη επειδή φέρεται να έλαβε "δώρα" για να προωθήσει τα συμφέροντα εταιρειών ανανεώσιμης ενέργειας.

Λίγα λεπτά πριν από την ανακοίνωση του Κόντε, ο ίδιος ο Σίρι διακήρυξε την αθωότητά του, προσθέτοντας όμως ότι είναι έτοιμος να παραιτηθεί αν οι εισαγγελείς δεν βάλουν γρήγορα την υπόθεση στο αρχείο, μετά την κατάθεσή του.

Ο Σαλβίνι ήθελε να παραμείνει ο Σίρι στη θέση του, ενώ ο εταίρος του στον κυβερνητικό συνασπισμό, το αντισυστημικό Κίνημα 5 Αστέρων, ζητούσε την παραίτησή του.

«Οι μελλοντικές παραιτήσεις δεν έχουν νόημα», είπε ο Κόντε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, απορρίπτοντας την προσπάθεια του Σίρι να καθυστερήσει την απόφαση. Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι έλαβε μια πολιτική απόφαση η οποία δεν έχει καμία σχέση με την κατάληξη της συνεχιζόμενης δικαστικής έρευνας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ