7ος χρόνος, ημέρα 2102η
Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021

Ισραήλ: Οι αρχές καλούν τους έφηβους 12 -15 ετών να εμβολιαστούν

Ισραήλ: Οι αρχές καλούν τους έφηβους 12 -15 ετών να εμβολιαστούν
APimages

Ισραηλινός αξιωματούχος της υγείας κάλεσε σήμερα τους έφηβους 12 με 15 ετών να εμβολιαστούν κατά της covid-19, επικαλούμενος νέα ξεσπάσματα της επιδημίας, τα οποία απέδωσε στο πιο μολυσματικό στέλεχος Δέλτα του κορονοϊού.

Το Ισραήλ άνοιξε τον Μάιο τον εμβολιασμό και για τους εφήβους. Τα κρούσματα του κορονοϊού έχουν μειωθεί σημαντικά τις τελευταίες εβδομάδες στη χώρα. O ρυθμός των εμβολιασμών έχει επιπεδοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό, με το 55% των 9,3 εκατομμυρίων του συνολικού να πληθυσμού να έχει λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι ενήλικες έχουν σε μεγάλο βαθμό σταματήσει να εμβολιάζονται.

Ωστόσο, νέες μολύνσεις καταγράφηκαν σε δύο σχολεία την προηγούμενη εβδομάδα, συμβάλλοντας σε μια αύξηση του ημερήσιου ποσοστό θετικότητας από το 0,1% στο οποίο βρισκόταν κατά μέσο όρο για ένα μήνα σε 0,3% το Σάββατο και σε 0,6% σήμερα, όπως δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Το υπουργείο πιθανότατα θα εκδώσει σύσταση για τους εφήβους 12 με 15 ετών να εμβολιαστούν, ενώ μέχρι τώρα είχε αφήσει στους γονείς την απόφαση για το αν θα εμβολιάσουν τα παιδιά τους, δήλωσε ο Ναχμάν Ας συντονιστής της εθνικής εκστρατείας διαχείρισης της πανδημίας.

«Πιστεύω ότι θα ήταν σίγουρα σωστό σε αυτή τη φάση, όταν βλέπουμε ένα ξέσπασμα του στελέχους Δέλτα στη χώρα], δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό 103 FM του Τελ Αβίβ.

«Δεν θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε υψηλότερους αριθμούς. Έχουμε δει αρκετά παιδιά να μολύνονται την τελευταία εβδομάδα», πρόσθεσε.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι εξετάζουν την επιβολή προστίμων στους γονείς, των οποίων τα μη εμβολιασμένα παιδιά δεν παραμένουν σε καραντίνα μόλις επιστρέφουν στη χώρα από το εξωτερικό, όπως απαιτείται.

Πηγή: Reuters