Ισπανία: Καταλανοί διαδηλωτές απέκλεισαν μεθοριακό πέρασμα προς την Γαλλία

Ισπανία: Καταλανοί διαδηλωτές απέκλεισαν μεθοριακό πέρασμα προς την Γαλλία

Διαδηλωτές υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας απέκλεισαν σήμερα μεθοριακό πέρασμα πάνω στον αυτοκινητόδρομο AP-7 ο οποίος συνδέει την Ισπανία, με τη Γαλλία, διακόπτοντας την κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα, δήλωσε πριν από λίγο στο Reuters εκπρόσωπος της καταλανικής αστυνομίας.

Περί τα 80 άτομα υποστηρικτές της ανεξαρτησίας της Καταλονίας έχουν διακόψει την κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο στο μεθοριακό σημείο της Λα Ζονκέρα. Κάποιοι εξ αυτών βρίσκονται στην γαλλική πλευρά, ενώ οι περισσότεροι βρίσκονται στην ισπανική πλευρά στο συνοριακό πέρασμα. 

Την ευθύνη για τον αποκλεισμό του αυτοκινητόδρομου ήδη ανέλαβε το «Δημοκρατικό Τσουνάμι», μια καταλανική οργάνωση η οποία έχει διοργανώσει αρκετές μαζικές κινητοποιήσεις στην περιοχή, μεταξύ των οποίων και η κατάληψη του αεροδρομίου της Βαρκελώνης τον περασμένο μήνα.

Χιλιάδες υποστηρικτές της ανεξαρτησίας της Καταλονίας είχαν συγκεντρωθεί το Σάββατο στη Βαρκελώνη για να συμμετάσχουν σε πορείες και να παρακολουθήσουν συναυλίες, την παραμονή των βουλευτικών εκλογών στην Ισπανία, κρατώντας σημαίες των αυτονομιστών και φωνάζοντας το σύνθημα "Ελευθερία στους πολιτικούς κρατουμένους" έπειτα από κάλεσμα της οργάνωσης αυτής.