Ισπανία: 809 νεκροί σε 24 ώρες - 11.744 συνολικά τα θύματα της πανδημίας

Ισπανία: 809 νεκροί σε 24 ώρες - 11.744 συνολικά τα θύματα της πανδημίας

Ακόμα 809 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ισπανία από επιπλοκές που σχετίζονται με την πανδημία του κορονοϊού, ανεβάζοντας σε 11.744 τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στην χώρα της Ιβηρικής, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της χώρας.

Πρόκειται για την δεύτερη συνεχόμενη ημέρα κατά την οποία ο αριθμός των νέων θανάτων, σε 24ωρη βάση, καταγράφει πτώση μετά το αρνητικό ρεκόρ της περασμένης Πέμπτης με 950 νεκρούς, καθώς χθες ανακοινώθηκε πως 932 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους.

Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε στα 124.736 σήμερα από 117.710 χθες, ήτοι μια αύξηση 7.026 κρουσμάτων, αναφέρει το υπουργείο.

Η πλειοψηφία των κρουσμάτων και των θανάτων από τον κορονοϊό εντοπίζεται στην ευρύτερη περιοχή της Μαδρίτης, ενώ ακολουθεί η περιφέρεια της Καταλονίας.

Σημειώνεται πως από τα μέσα του Μαρτίου, 47 εκατομμύρια Ισπανοί ζουν υπό αυστηρά περιοριστικά μέτρα: δεν μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους παρά για να αγοράσουν τρόφιμα, για ιατρική φροντίδα ή για να βγάλουν γρήγορη βόλτα τον σκύλο τους, ενώ τα μέτρα καραντίνας ενισχύθηκαν την Δευτέρα: η μετάβαση στην εργασία επιτρέπεται μόνο για απασχόληση που αφορά νευραλγικούς τομείς.

Τέλος, σημειώνεται πως εργαζόμενοι που δεν μπορούν να εργασθούν από το σπίτι, όπως οι οικοδόμοι ή οι βιομηχανικοί εργάτες, βρίσκονται σε υποχρεωτική αργία μέχρι τις 12 Απριλίου.