Ξεκίνησε στη Γερουσία η δίκη για καθαίρεση του Ντ. Τραμπ

Ξεκίνησε στη Γερουσία η δίκη για καθαίρεση του Ντ. Τραμπ

Η ιστορική δικαστική διαδικασία με ερώτημα την καθαίρεση ή μη του Προέδρου των ΗΠΑ, ξεκίνησε σήμερα στην αμερικανική Γερουσία, με την ανάγνωση των δύο άρθρων της παραπομπής του Ντ. Τραμπ στην ολομέλεια της Άνω Βουλής.

Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τσακ Γκράσλεϊ που προήδρευσε της συνεδρίασης, κάλεσε τους επτά κατήγορους από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, στους οποίους επικεφαλής είναι ο Δημοκρατικός βουλευτής Άνταμ Σιφ, αναφέρει το πρακτορείο AFP.

Ο Σιφ ήταν αυτός που ανέγνωσε τα δύο άρθρα παραπομπής του Αμερικανού Πρόεδρου που διαβίβασε η Δημοκρατική Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι.

Η Γερουσία θα καλέσει τον πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου Τζον Ρόμπερτς, ο οποίος θα ορκιστεί σε περίπου δύο ώρες, για να ορκίσει εν συνεχεία με τη σειρά του τους 100 γερουσιαστές, που θα είναι και οι δικαστές.

Στην ιστορική δίκη η οποία αναμένεται να ξεκινήσει την ερχόμενη Τρίτη 21 Ιανουαρίου και μόλις η τρίτη στην ιστορία των ΗΠΑ, ο Ρόμπερτς θα εκτελεί χρέη συντονιστή στην δικαστική διαδικασία. 

Πάντως, το ενδεχόμενο να καταθέσει στην δίκη αυτή ο ίδιος ο Πρόεδρος των ΗΠΑ θεωρείται ως απομακρυσμένο.