ΓΔ: 898,05 3,35 (0,37 %)

Τζίρος: 51,88 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2020η
Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021

ΓΔ: 898,05 3,35 (0,37 %)

Τζίρος: 51,88 εκατ. €   RT

Γερμανία: Aύξηση του σκεπτικισμού για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά την πανδημία

Γερμανία: Aύξηση του σκεπτικισμού για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά την πανδημία

Κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού, η στάση των Γερμανών απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικότερα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει μεταβληθεί προς το χειρότερο σύμφωνα με έρευνα την οποία διεξήγαγε το Ινστιτούτο Δημοσκοπήσεων Allensbach για λογαριασμό της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). Ο σκεπτικισμός των πολιτών για τόσο σημαντικούς θεσμούς της ΕΕ δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερος κατά την τελευταία δεκαετία.

Πιο συγκεκριμένα το έργο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και προσωπικά της προέδρου Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κρίνεται ιδιαίτερα αρνητικά. Το 53% των ερωτηθέντων μάλιστα «δεν έχει καλή γνώμη» για την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στο ερώτημα αν ήταν σωστό να προμηθεύεται η Ευρωπαϊκή Ένωση τα εμβόλια κατά του κορονοϊού για όλες τις χώρες μέλη, καταφατικά απάντησε μόνο το 34%. Αντιθέτως, το 46% των ερωτηθέντων, είναι της γνώμης ότι θα ήταν καλύτερα εάν κάθε χώρα είχε αγοράσει τα εμβόλιο για την ίδια.

Στο ερώτημα εάν θα υπήρχαν περισσότερα διαθέσιμα εμβόλια στη Γερμανία σήμερα εάν το Βερολίνο είχε οργανώσει τις προμήθειες των εμβολίων σε εθνικό επίπεδο, το 64% απάντησε θετικά και μόνο το 21% αρνητικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ