Ερντογάν: Μας λυπεί να βλέπουμε τους Αιγυπτίους να είναι με το ζόρι με τον ελληνικό λαό

Ερντογάν: Μας λυπεί να βλέπουμε τους Αιγυπτίους να είναι με το ζόρι με τον ελληνικό λαό

«Μας προκαλεί λύπη να βλέπουμε τον  αιγυπτιακό λαό με το ζόρι είναι μαζί με τον ελληνικό λαό. Μας προκαλεί λύπη που ο αιγυπτιακός λαός συμπαραστέκεται στον ελληνικό λαό» δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας σημειώνοντας ότι για αυτό «ξεκίνησαν επαφές με τις μυστικές υπηρεσίες και μέσω των υπουργείων Εξωτερικών».

Ο Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, σημείωσε ακόμα ότι «η στάση μας απέναντι στον αιγυπτιακό λαό είναι πολύ θετική και πως «υπάρχει μια ιστορική σχέση μεταξύ του αιγυπτιακού λαού και του τουρκικού έθνους».

Επομένως, συνέχισε, προσπαθούμε να ανακτήσουμε και να συνεχίσουμε την ιστορική μας σχέση με τον αιγυπτιακό λαό, «όχι ως εχθρικός αδελφός, αλλά ως φίλοι» και εξέφρασε εκ νέου τη λύπη του να βλέπει τον αιγυπτιακό λαό μαζί με τον ελληνικό λαό. «Λυπάμαι να βλέπω αυτή την  αλληλεγγύη μαζί τους», σημείωσε.

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος τάχτηκε υπέρ της πρότασης Μπάιντεν για την απελευθέρωση της πατέντας των εμβολίων κατά της Covid και επανέλαβε πως η χώρα του είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει τα δικά της εμβόλια εντός της Τουρκίας, αλλά και να τα μοιραστεί με τον υπόλοιπο κόσμο, εκεί που υπάρχει ανάγκη.

«Συζητήσαμε με τον Πούτιν για το ρωσικό εμβόλιο Sputnik και περιμένουμε να το λάβουμε στη χώρα μας. Αργότερα, η Τουρκία θα συνεισφέρει και στην παραγωγή του», συμπλήρωσε.

«Η επιστήμη αποτελεί κοινή ιδιοκτησία όλης της ανθρωπότητας, δεν πρέπει να υπάρχουν αντιζηλίες στην επιστήμη» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.