Ερντογάν για Χαφτάρ: «Σκοτεινός άνθρωπος»

Ερντογάν για Χαφτάρ: «Σκοτεινός άνθρωπος»

Άνθρωπο «σκοτεινό και μη εμπιστοσύνης» χαρακτήρισε τον στρατάρχη Χαφτάρ ο Ταγίπ Ερντογάν, σε δηλώσεις του προς δημοσιογράφους έξω από τζαμί της Κωνσταντινούπολης μετά την προσευχή της Παρασκευής.

Ο Τούρκος πρόεδρος, αναφερόμενος στον επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, τόνισε πως «η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να διαβάσω τους σκοτεινούς ανθρώπους. Αυτός ο άνθρωπος δεν είναι άνθρωπος εμπιστοσύνης», πρόσθεσε.

Όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Τ. Ερντογάν ανέφερε πως οι δυνάμεις του Χαφτάρ «συνέχισαν να βομβαρδίζουν την Τρίπολη» την Πέμπτη.

Σε ερώτηση για το αν πιστεύει ότι ο Χαφτάρ θα συμφωνήσει για εκεχειρία στη Λιβύη, ο Τ. Ερντογάν παρέπεμψε στη Διάσκεψη του Βερολίνου και τις αμέσως επόμενες ημέρες: «Θα τα δούμε όλα στο Βερολίνο. Θα δούμε τί θα κάνουν μετά από 1-2 μέρες, έπειτα από αυτά που θα πουν στο Βερολίνο».

 «Δίνω ιδιαίτερη σημασία στις επόμενες ημέρες, την Κυριακή, τη Δευτέρα, την Τρίτη, την Τετάρτη. Εύχομαι να κρατήσουν το λόγο που θα δώσουν. Διαφορετικά εμείς θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε το θέμα», κατέληξε.