7ος χρόνος, ημέρα 2154η
Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021

Ενίσχυση συνεργασίας της Κύπρου με την Αύγυπτο - Προς τη δημιουργία περιφερειακού φόρουμ

Ενίσχυση συνεργασίας της Κύπρου με την Αύγυπτο - Προς τη δημιουργία περιφερειακού φόρουμ
AP Images

Την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας αποφάσισαν κατά τη συνάντησή τους στο Κάιρο, ο Κύπριος υπουργός 'Αμυνας, Χ. Πετρίδης, με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, στρατηγό Μοχάμεντ Ζάκι σήμερα Δευτέρα.

«Η Κύπρος και η Αίγυπτος εμβαθύνουν ακόμη περισσότερο τις σχέσεις τους, έχουμε συμφωνήσει με τον ομόλογό μου την ανάγκη της δημιουργίας ενός περιφερειακού φόρουμ, ενός φόρουμ που θα συμμετέχουν και άλλες χώρες που έχουν τις ίδιες απόψεις με εμάς, που στηρίζουν το διεθνές δίκαιο, που στηρίζουν το δίκαιο της θάλασσας και μέσα σε αυτήν την αναγκαιότητα έχουμε επίσης συμφωνήσει για περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων, μέσω των επιπλέον ασκήσεων τις οποίες και θα δρομολογήσουμε πολύ σύντομα», δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση ο Κύπριος υπουργός 'Αμυνας.

Για τα θύματα των πυρκαγιών

Παράλληλα, αναφορικά με τον θάνατο τεσσάρων Αιγυπτίων νέων στις πυρκαγιές της Κύπρου, ο Χ. Πετρίδης ανέφερε:

«Εξέφρασα στον ομόλογό μου τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια για την τραγική απώλεια τεσσάρων νέων ανθρώπων από την Αίγυπτο, στις πυρκαγιές που είχαμε πρόσφατα στην Κύπρο. Να διαβεβαιώσω την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης και της Πολιτείας για να στηρίξουμε και να διευκολύνουμε τις οικογένειες των θυμάτων». 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ