Εκλογές ζητά ο Τζ. Κόρμπιν

Εκλογές ζητά ο Τζ. Κόρμπιν

Εκλογές ζητά από τον επόμενο αντίπαλο του, ηγέτη των Συντηρητικών ο Τζέρεμι Κόρμπιν σχολιάζοντας την ανακοίνωση της παραίτησης της Τερέζα Μέι.

«Αποδέχθηκε αυτό που η χώρα γνώριζε εδώ και μήνες: δεν μπορεί να κυβερνήσει, ούτε όμως το διαιρεμένο της κόμμα,τώρα ο νέος ηγέτης των Συντηρητικών θα πρέπει να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές». «Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η χώρα είναι εβδομάδες περισσότερης εσωτερικής διαμάχης των Συντηρητικών των οποίων θα έπεται ένας ακόμα μη εκλεγμένος πρωθυπουργός» πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα, ο διαφαίνομενος μεγάλος νικητής των ευρωεκλογών, αρχηγός του Brexit Party, Νάιτζελ Φάρατζ σχολίασε την ανακοίνωση της Μέι μέσω twitter λέγοντας «Εκτίμησε λαθεμένα την θέληση του λαού και του κόμματος της. Οι δυο τελευταίοι αρχηγοί των Συντηρητικών που ήταν φιλοευρωπαίοι, έφυγαν. Αν το κόμμα τους δεν μάθει το μάθημα του, θα χαθεί».

Στις δικές τους αντιδράσεις πολλοί από τους πιθανολογούμενους διαδόχους της Τερέζα Μέι, όπως οι Μπόρις Τζόνσον, Ντόμινικ Ράαμπ και Μάικλ Γκόουβ εξήραν την «ακεραιότητα» και «αξιοπρέπεια» της απερχόμενης πρωθυπουργού.

AP Photo/Kirsty Wigglesworth