Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019, 20:17

-A +A

Διεθνής Αμνηστία: Εκτελέσεις, πείνα και φόβος από τον Μαδούρο στη Βενεζουέλα

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019, 20:17
Διεθνής Αμνηστία: Εκτελέσεις, πείνα και φόβος από τον Μαδούρο στη Βενεζουέλα
-A +A

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Βενεζουέλας έχουν εκτελέσει πολλούς ανθρώπους και κρατούν αυθαίρετα εκατοντάδες άλλους σημειώνεται σε έκθεση της η οργάνωση Διεθνής Αμνηστία.

Στην έκθεση με τίτλο «Η πείνα, η τιμωρία και ο φόβος,  φόρμουλα για την καταστολή στη Βενεζουέλα», η Διεθνής Αμνηστία επισημαίνει  ότι δεκάδες έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια πέντε ημερών διαμαρτυρίας από τις 21 Ιανουαρίου έως τις 25 Ιανουαρίου, σχεδόν όλοι από πυροβολισμούς, και 900 άτομα συνελήφθησαν.

Στο πλαίσιο αυτό καλεί  το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ να αναλάβει δράση για την αντιμετώπιση της «ολικής ατιμωρησίας που επικρατεί στη Βενεζουέλα», δημιουργώντας ένα ανεξάρτητο όργανο διερεύνησης σχετικά με την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα. 

«Οι αρχές του Μαδούρο προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν φόβο και τιμωρία για να απωθήσουν αυτούς που ζητούν αλλαγή», αναφέρει χαρακτηριστικά η Έρικα Γκεβάρα-Ρόζας Διευθύντρια της Οργάνωσης για την Λατινική Αμερική. 

H Διεθνής Αμνηστία αποκαλύπτει ακόμη ότι οι ειδικές δυνάμεις (FAES) του Μαδούρο έχουν προχωρήσει σε αρκετές εκτελέσεις χωρίς  με σκοπό να προκαλέσουν τον φόβο στις φτωχές περιοχές και ταυτόχρονα συνιστά  στους εισαγγελείς του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να εξετάσουν τα γεγονότα που καταγράφονται στην έκθεση ώστε να τα ενσωματώσουν στην προκαταρκτική έρευνα που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη για τη Βενεζουέλα.

AP Photo

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα