7ος χρόνος, ημέρα 2180η
Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021

Brexit: Το Λονδίνο αναβάλλει τους εμπορικούς ελέγχους στις εισαγωγές

Brexit: Το Λονδίνο αναβάλλει τους εμπορικούς ελέγχους στις εισαγωγές
AP Images

Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη ότι καθυστερεί την εφαρμογή μετά το Brexit ελέγχων στις εισαγωγές. Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που αναβάλλονται, καθώς το Λονδίνο επικαλείται πιέσεις στις επιχειρήσεις από την πανδημία και τα προβλήματα στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα.

Η Βρετανία αποχώρησε από την ενιαία αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα τέλη του περασμένου έτους, αλλά, σε αντίθεση με τις Βρυξέλλες που υιοθέτησαν άμεσα συνοριακούς ελέγχους, εφάρμοσε σε φάσεις τους ελέγχους στις εισαγωγές προϊόντων όπως των τροφίμων, προκειμένου να δοθεί περισσότερος χρόνος προσαρμογής στις επιχειρήσεις.

Έχοντας ήδη καθυστερήσει την εισαγωγή ελέγχων κατά έξι μήνες από την 1η Απριλίου, η κυβέρνηση μετέθεσε τώρα την ανάγκη για πλήρεις τελωνειακές δηλώσεις και ελέγχους για την 1η Ιανουαρίου του 2022. Οι δηλώσεις για την ασφάλεια θα απαιτούνται από την 1η Ιουλίου της επόμενης χρονιάς.

Ανάκαμψη από την πανδημία

«Θέλουμε οι επιχειρήσεις να επικεντρωθούν στην ανάκαμψή τους από την πανδημία αντί να πρέπει να αντιμετωπίσουν νέες απαιτήσεις στα σύνορα και γι’ αυτό τον λόγο θέσαμε ένα ρεαλιστικό νέο χρονοδιάγραμμα για την εισαγωγή ολοκληρωμένων συνοριακών ελέγχων», δήλωσε ο υπουργός Brexit Ντέιβιντ Φροστ.

«Οι επιχειρήσεις θα έχουν τώρα περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστούν για αυτούς τους ελέγχους που θα τεθούν σταδιακά σε εφαρμογή κατά τη διάρκεια του 2022».


Βρετανία - Κορονοϊός: Νέα στρατηγική για τους χειμερινούς μήνες και τρίτη δόση

Βρετανία: Οι αρχίατροι συνιστούν τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 12-15 ετών

Υπ. Υγείας Βρετανίας: Δεν προβλέπονται νέα λοκντάουν

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ