ΓΔ: 827,06 2,04 (0,25 %)

Τζίρος: 49,44 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1954η
Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021

ΓΔ: 827,06 2,04 (0,25 %)

Τζίρος: 49,44 εκατ. €   RT

Αυστρία: Διαβουλεύσεις για την αξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης στη χώρα

Αυστρία: Διαβουλεύσεις για την αξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης στη χώρα
APimages

Σειρά διαβουλεύσεων για αξιολόγηση της κατάστασης της πανδημίας του κορονοϊού στην Αυστρία έχει σήμερα, από το απόγευμα και μέχρι αργά το βράδυ, η αυστριακή κυβέρνηση συνασπισμού του Λαϊκού Κόμματος του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς και των Πράσινων, διαδοχικά με εμπειρογνώμονες, με τους κυβερνήτες των εννέα ομόσπονδων κρατιδίων και με τα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να „μοιραστεί" με τους κυβερνήτες και την αντιπολίτευση την τρέχουσα κατάσταση γνώσης των εμπειρογνωμόνων σχετικά με τα επίπεδα της μόλυνσης, τις μεταλλάξεις και τις προγνώσεις που βασίζονται σε αυτές.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ρούντολφ 'Ανσομπερ, η κυβέρνηση θέλει να αναπτύξει μία βάση για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με το τι πρέπει να ακολουθηθεί μετά την 7η Φεβρουαρίου, ημερομηνία έως την οποία έχει παραταθεί το τρίτο lockdown στη χώρα, το οποίο αρχικά θα ίσχυε μέχρι χθες, 24 Ιανουαρίου.

Όπως διαβεβαίωνε το απόγευμα η Καγκελαρία στη Βιέννη, κατά τις σημερινές διαβουλεύσεις (οι τελευταίες από τις οποίες, με την αντιπολίτευση, θα ξεκινήσουν στις 21.30 ώρα Ελλάδας), δεν πρόκειται ακόμη να υπάρξουν αποφάσεις.

"Παρακολουθούμε επί του παρόντος πολύ προσεκτικά το πώς οι μεταλλάξεις επηρεάζουν τη διαδικασία μόλυνσης στη χώρα, και όλα τα περαιτέρω βήματα εξαρτώνται από αυτήν την εξέλιξη", αναφερόταν χαρακτηριστικά από την Καγκελαρία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ