359 νέοι θάνατοι στην Βρετανία - Αργοί οι ρυθμοί μείωσης των κρουσμάτων
Κορoνοϊός

359 νέοι θάνατοι στην Βρετανία - Αργοί οι ρυθμοί μείωσης των κρουσμάτων

Σε 39.728 αυξήθηκε ο συνολικός αριθμός των νεκρών του κορoνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο με βάση τον απολογισμό του Υπουργείου Υγείας. Κατά το τελευταίο 24ωρο (ως τις 5 το απόγευμα της Τρίτης) οι αρχές κατέγραψαν 359 θανάτους, εντός και εκτός νοσοκομείων.Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 1.871, φτάνοντας πλέον τις 279.856.

Ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης, Πάτρικ Βάλανς, επανέλαβε στη διάρκεια της ενημέρωσης ότι ο πραγματικός αριθμός νέων περιστατικών με κορονοϊό ημερησίως εκτιμάται περίπου στις 8.000 (καθώς ο ημερήσιος αριθμός που παρουσιάζει το υπουργείο αφορά μόνο αυτούς που έκαναν το τεστ και βρέθηκαν θετικοί). Επεσήμανε ότι οι αριθμοί πέφτουν με αργούς ρυθμούς, γεγονός που δεν αφήνει χώρο για μεγάλη ευελιξία. Επίσης, επέστησε προσοχή σε ένα πιθανό νέο κύμα πανδημίας στη Βρετανία, αφού υπάρχουν παραδείγματα στη διεθνή κοινότητα νέων εξάρσεων του ιού μετά την άρση των περιορισμών στις χώρες. 

Εντωμεταξύ, ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι δεν συστήνει στους πολίτες να κάνουν διακοπές φέτος και ότι υπάρχει σαφής ταξιδιωτική οδηγία από το υπουργείο Εξωτερικών να αποφεύγονται τα μη αναγκαία ταξίδια. Επιβεβαίωσε ωστόσο ότι γίνονται διμερείς συζητήσεις με άλλες ευρωπαϊκές χώρες για το ενδεχόμενο να υπάρξουν αερογέφυρες, αλλά δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες.

Να σημειωθεί ότι η Βρετανία φιλοξενεί αύριο την παγκόσμια σύνοδο εμβολιασμού  με τη συμμετοχή διεθνών ηγετών, προσωπικοτήτων και ιδρυμάτων και στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για τους εμβολιασμούς παιδιών στις χώρες με ανεπαρκές σύστημα υγείας, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, κατά τη σημερινή ενημέρωση της κυβέρνησης για την πανδημία του κορονοϊού.

 Victoria Jones / PA via AP